Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация

...
Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация
Коментари Харесай

Румен Радев пред нервен срив, писна срещу Борисов: Аз съм произвеждал истински генерали!

Ескалацията на военните дейности съдържа голям капацитет от световна дестабилизация и невиждана по мащабите си филантропична рецесия. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.
„ Очакваме и двете страни да осъзнават своята отговорност към мира, сигурността и живота на хиляди хора във взривоопасния район на Близкия изток.
Следва да има въздържаност, разсъдък, с цел да се избегне последваща ескалация, която да докара до мъчно обратими последици.
Напрежението пораства с часове, вероятността да бъдат въвлечени и други участници не е дребна “, означи той.
„ И сега има български военнослужещи на границата с Турция. Има ясни проекти на взаимоотношение сред МО и Министерство на вътрешните работи, тъй че при нужда и повишаване на миграционния напън могат да се изпратят още военнослужещи.
„ Надявам се всички институции, свързани с националната сигурност, да осъзнават ясно, че имаме нова обстановка. Съвременните спорове демонстрираха доста ясно, че има доста динамична смяна в способите за водене на военни дейности и потреблението на евтини, налични нови технологии, които дават асиметрично преимущество, осведомително предимство.
Крайно време е, отчитайки тази динамичност, да стартираме да се ангажираме с нискобюджетни планове, с дронове, с антидрон системи… Това са доста по-евтини планове от тези, с които сме ангажирани сега “, сподели още президентът.
„ Аз най-малко съм произвеждал същински генерали, а не измислени и такава подигравка с пагона не съм си разрешавал “, отсече Радев във връзка рецензиите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че за 3 години в защитата не е направено нищо друго, с изключение на да се създават генерали.
Президентът разяснява и несполучливия избор на съмнение към кабинета. По думите му е било явно, че кабинетът няма да падне, тъй като користните ползи, които обвързват ръководещите, са доста по-силни от всички фалшификати на промени. „ Големият проблем е, че ръководещите имат две стратегии “, сподели още Радев.
Няма война сред мен и кабинета за службите. Има голямо недоумение от кабинета за дилемите, същността, функционалностите на службите, тяхното взаимоотношение с задграничните сътрудници. Апелирам за по-сериозно отношение към службите, към хората в тях, които си правят прелестно работата в обстановката, в която са сложени “, безапелационен бе Радев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР