Ескалация на войната между Хамас и Израел очаква в краткосрочен

...
Ескалация на войната между Хамас и Израел очаква в краткосрочен
Коментари Харесай

Наш дипломат с поразяващо разкритие за войната на Хамас

Ескалация на войната сред " Хамас " и Израел чака в кратковременен проект шефът на Института за стопанска система и интернационалните връзки и някогашен заместник-министър на външните работи Любомир Кючуков. Това показа самият той пред БНР.

" Второ - доста тежка израелска ответна реакция, която към този момент е в ход. Трето - голяма въпросителна по отношение на опцията за продължение на договарянията сред Израел и Саудитска Арабия за възобновяване на дипломатическите връзки ", добави Кючуков.
-->
По думите му тази война има своята дълга история. Според дипломата тук изникват два въпроса - за какво в този момент и за какво тази война е по-различна от предходните.

Кючуков акцентира, че тази война е доста по-високотехнологична. Това я прави и по-жестока от досегашните, с доста повече жертви от цивилното население, означи той и добави мнението си: " Ако по нещо методът на двете страни е идентичен, то е в пренебрежението към цивилните жертви ".

Той обърна внимание и на геополитическия подтекст, който е комплициран и като равнище на борба, и като количество районни и световни фактори, ангажирани с процесите в Близкия изток.

На въпроса " Защо в този момент ", Кючуков отговори: " Той е обвързван с битката сред Съединени американски щати и Китай за световно водачество, съответно в дадения случай за въздействие в Близкия изток, с цялото негово стратегическо значение като източник на енергоресурси и логистични направления. "

" Докато палестинското управление от Западния бряг се пробва да откри място за отбрана на палестинската идея в границите на договарянията Съединени американски щати - Израел - Саудитска Арабия, то " Хамас " явно реши просто да торпилира тези процеси и офанзивата, съгласно доста от наблюдаващите, е обвързвана точно с торпилирането на това стопляне на връзките сред Саудитска Арабия и Израел, което би могло да докара до понижаване на поддръжката на Саудитска Арабия по отношение на палестинската идея и да остави на назад във времето признаването на палестинската страна ", разяснява още някогашният заместител външен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР