Ескалация на напрежението между Израел и Палестина. Хамас изстреля десетки

...
Ескалация на напрежението между Израел и Палестина. Хамас изстреля десетки
Коментари Харесай

Ескалация на напрежението между Израел и Палестина

Ескалация на напрежението сред Израел и Палестина. Хамас изстреля десетки ракети от линията Газа, сирени за паника прозвучаха в цялата страна. Израелските военни сили оповестиха положение на бойна подготвеност.

Тревожна заран в Израел. Денят стартира с най-интензивната ракетна офанзива от години насам. Хората в редица градове на страната бяха събудени от сирени за въздушна заплаха. В това число - и столицата Тел Авив, която се намира на 70 километра от линията Газа, откъдето са изстреляни ракетите. Един човек е умрял, а 15 други са ранени.

Израелските управляващи оповестиха, че с изключение на обстрелът, от Газа въоръжени мъже са проникнали на израелска територия. Службите за сигурност са на крайник, а сега началникът на Генералния щаб утвърждава проекти за деяние на израелската войска. Първите ответни удари по Газа не закъсняха.

Израелските управляващи приканиха цивилните в южните и централните елементи на страната да останат наоколо до убежища. Военният министър на Израел направи послание, в което неведнъж употребява думата „ война ”.

„ Тази заран терористичната организация Хамас направи сериозна неточност и стартира война против страната Израел. Израелските войски ще водят война с врага на всяко място. Призовавам всички жители на Израел да последват инструкциите за сигурност. Израел ще спече ли тази война ”, сподели Йоав Галанг, министър на защитата на Израел.

В Израел живеят към 50 000 българи. Няма данни някой от нашите сънародници да е потърпевш при днешната ескалация на напрежението. Но никой не е очаквал тази офанзива тъкмо през днешния ден. Освен че е събота, в Израел означават един от най-големите си религиозни празници - това ни описа Рина Бакалов, шеф на Българския културен център. Тя се намира в Йерусалим. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР