Ещорил. Българският пилот в Световния шампионат по мотоциклетизъм (ендуранс) Мартин

...
Ещорил. Българският пилот в Световния шампионат по мотоциклетизъм (ендуранс) Мартин
Коментари Харесай

Мартин Чой с първа тренировка преди Световния шампионат в събота

Ещорил. Българският водач в Световния шампионат по мотоциклетизъм (ендуранс) Мартин Чой и съотборниците му от френския отбор Energie Endurance 91 Кристиан Наполи и Нюел Росан направиха първата си подготовка на пистата в Ещорил, Португалия преди съботното 12 часово съревнование от 2-ия кръг на календара. Силен вятър и неравности по трасето не попречиха на Чой и тима му да запишат сполучливи времена и тримата се движеха в границите на секунда един от различен от самото начало. Специфичното на пистата с дължина 4.182 метра е близостта на дългата права покрай Атлантическия океан и скоростта напразно в избрани дни е в пъти над естествените стойности. Въпреки това уредниците не са спрели водачите и всеки е приключил карането си във времето несъмнено за първата подготовка.

„ Не си припомням да съм карал до момента при такива условия. По едно време имах възприятието, че вятъра ще вдигне мотора от пистата. Има и такива дни в годината тук, в които скоростта на въздушните течения е доста мощна и мъчно можеш да дадеш максимума от опциите си в обиколките. В момента обаче обстановката е по-спокойна и съгласно прогнозите в събота ще бъде всичко обикновено. Каквото време – такова. То е едно за всички ни, само че аз терзания нямам. Новият ни съотборник Нюел Росан е доста добре квалифициран и добър експерт с опит в пистовите надпревари. Много близки времена дадохме тримата в тренировката, което е чудесно начало и съм доста щастлив, че от първия ден направихме положителни резултати.

Днешният ден е свободен за състезателите и от на следващия ден (четвъртък) стартираме с формалните тренировки на Ещорил. Първите стартират от 11:00 до 13:00 часа. От 16:00 е квалификацията, а в 19:30 до 21:00 ще са нощните. В чудесно въодушевление и кондиция съм. В отбора постоянно има другарска атмосфера, което доста оказва помощ в нашия спорт. Мислим в този момент да създадем една разходка до града за няколко часа със съотборниците ми и след това се връщаме назад на пистата, с цел да обсъждаме детайлности и елементи по отношение на настройките и техническите детайли на мотора. Поздрави на всички в България ”, сподели Мартин Чой.

Самото 12 часово съревнование стартира на пистата в Ещорил в събота (17 юли) в 11:00 часа българско време. Мартин Чой и отбора му ще карат в клас SuperStock 1000 с Кавазаки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР