Есента се характеризираше с блокиране на производството в Китай, а

...
Есента се характеризираше с блокиране на производството в Китай, а
Коментари Харесай

Прогнозата за доставките на iPhone 14 отново бе понижена

Есента се характеризираше с блокиране на производството в Китай, а заводът на Foxconn в Чжънчжоу, където се сглобяват по-голямата част от iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, беше мощно обиден от тях. Според специалистите на TrendForce даже в този момент степента на потребление на монтажната линия не надвишава 70%. Като цяло те считат, че в края на тази година Apple ще успее да достави не повече от 78,1 милиона устройства от семейството iPhone 14, в това число по-младите модели. Преди това се предвиждаше да бъдат употребявани над 80 милиона смарт телефона.

Според източника, опитите на Foxconn да реалокира част от производството на по-големите смарт телефони от серията в Шънджън няма да имат огромен резултат върху обстановката през актуалното тримесечие. Занапред Apple ще бъде загрижена за намирането на втори контрактуван производител за своето последно потомство флагмански смарт телефони. Единственият претендент за тази роля в набора от критерии би могъл да бъде Luxshare, само че нюансът е, че единственият му цех за сглобяване на смарт телефони също се намира в Китай, а общият вектор на миграция на производството през идващите години ще бъде ориентиран към Индия и Виетнам.
-->
В бъдеще, съгласно създателите на прогнозата, Apple ще се опита да сглобява до 30-35% от своите устройства в Индия и Виетнам, а през идната година ще удвои следения индустриален потенциал в първата от страните. Виетнам ще се причисли към процеса едвам в средата на 2023 година Засилването на икономическата борба сред Съединени американски щати и КНР, както считат анализаторите на TrendForce, ще принуди Apple да резервира каузи на Индия и Виетнам в индустриалната си стратегия на същото равнище от 30-35%, с цел да покрие потребностите на американския пазар за сметка на продуктите, създадени отвън Китай.

През декември, както изяснява източникът, контрагентите на Apple в Китай ще се сблъскат с различен проблем - анулацията на строгите санитарни ограничавания ще докара до увеличение на коронавирусната зараза, а в това време до януари някои служащи ще се опитат да се приберат вкъщи за новогодишните празници, тъй че фирмите ще се сблъскат с дефицит на личен състав през този интервал. През първото тримесечие Apple ще достави не повече от 47 млн. смарт телефона от всеки модел, което ще съставлява 22% спад на годишна база.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР