Есента е най-доброто време да подготвите почвата в градината за

...
Есента е най-доброто време да подготвите почвата в градината за
Коментари Харесай

7 перфектни начина да подготвим почвата за разсад за отлична реколта

Есента е най-хубавото време да подготвите почвата в градината за развъждане на разсад. В самото начало на живота разсадът би трябвало да получи всички нужни субстанции от почвата. Жизнеспособните семена при оптимални температури ще покълнат интензивно в почвата.

В началните моменти на напредък разсадът не се нуждае от прекомерно плодородна почва, само че е желателно да се обезпечи минимално количество хранителни субстанции. Идеалната почва за разсад е нужно да бъде лека, пропусклива за въздух и вода, абсорбираща и задържаща влага, неутрална, умерена, плодородна и безвредна за растенията.
Каква почва да изберем за стайните растения
Растенията имат разнообразни потребности, тъкмо като нас. Важно е да знаете какви са тези потребности, като да вземем за пример другите мечтани количества вода,...

Торф

Подобрява структурата на почвата, задържа добре водата, пропуща въздуха, има бактерицидни свойства, съдържа потребни за растенията хуминови киселини.

Компост

Добре разложеният компост е отличен съставен елемент на почвата и може да размени торфа, когато е належащо. Важно е обаче да занаете, че преди да го употребявате би трябвало да го пресеете и смесите с други съставки.

Почва под широколистни дървета
Как да произведете купища разсад, без да употребявате почва
Ако сте върли фенове на домашно отгледаните зеленчуци, то имаме страхотна вест за вас – създали сте верния избор. Зн...

Може да се включи като добавка в смеси за разсад. Важно е обаче да се намерения от коя гора ще бъде употребена почвата. Полезна е почвата от смесени или широколистни гори, където порастват липа, клен, трепетлика, бреза, елша, леска.

Дървени стърготини

Най-добре е да вземете остарели, леко изгнили стърготини. Освен това, би трябвало да ги поливате със слаб 0,5% разтвор на урея, тъй че растенията да не страдат от липса на азот.

Пясък

Пясъкът придава рехавост на почвата. Трябва да го употребявате след разчистване, изплакване от глина и парчета. За разсад е подобаващ речен пясък с едри частици, изисква се малко от него - не повече от 1/5 от размера на сместа.
Тези цветя могат без проблем да зимуват на балкона
Много от феновете на цветя са изправени пред проблем, когато мястото за слагане на растенията в жилището стане прекомерно лимитирано...

Минерални торове

Те са потребни за обезпечаване на разсад с хранителни субстанции, изключително при потребление на неприятни субстрати. Ще ви би трябвало амониев нитрат, суперфосфат, калиев сулфат или комплициран минерален тор.

За да могат да останат в добра кондиция семената през студения сезон, се употребява закаляване. Механизмът на този способ се основава на резултата на студа, който предизвика активиране на естествения механизъм на оцеляване и покълване на растенията. Закаляването се прави незабавно след накисване на семената и преди покълване.

Тези похвати за подготовка на почвата за идното засаждане на растенията са лесни за реализиране и в това време с огромен резултат върху съвършената визия на градината.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР