Есенният арт сезон вече стартира, а сред най-интригуващите експозиции, които

...
Есенният арт сезон вече стартира, а сред най-интригуващите експозиции, които
Коментари Харесай

Христо Кралев, който нарисува чудото на живота, с изложба в София

Есенният арт сезон към този момент започва, а измежду най-интригуващите експозиции, които ще можем да забележим в София, е изложбата на художника Христо Кралев в столичната изложба "Нюанс ".

От 11 до 23 септември създателят ще покаже защити свои произведения, въодушевени от чувството за живопис, само че издаващи един в действителност ексцентричен взор към живота и действителността.



Когато видиш платната на Христо Кралев, непроменяемо се сещаш за онази мисъл на Габриел Лауб, съгласно който "В изкуството могат да се смесват всевъзможни стилове, само че в смесването би трябвало да има жанр. " Христо Кралев несъмнено има подобен и всеки, който отдели от времето си, с цел да прегледа експозицията в "Нюанс ", ще успее да усети онази мощ и ентусиазъм, които единствено огромното изкуство могат да "причинят " на елементарния фен.



"Големите създатели сами основават света, който населяват. Той постоянно е на границата на човешкото знание, само че постоянно ги и надвишава, с цел да ни разреши да надникнем в тези духовни пространства, в които законите на битието и визиите на индивида избледняват в съвсем непоносимата светлина на духовното извисяване. С особена пристрастеност това прави и Христо Кралев, който дава зрим облик на галактическата естетика, без освен това да напуща мистериалната територия на българската психика и традиция. Да се реализира това със средствата на фигуралната комбинация е като да стигнеш протуберансите на Слънцето с крилете на Икар, само че той го прави, освен това, за разлика от Икар, сполучливо ", написа за новата експозиция на Христо Кралев Йото Пацов.

Платна, които описват цели човешки истории и скъпо прекарване, което почитателите на изкуството не трябва да пропущат - изложбата на художника и този път дава обещание да ни донесе тези мигове, които са по този начин скъпи в всекидневието ни - миговете на споделеност и хубост.



"И в случай че човек в действителност непредубедено и с намерено сърце и чиста душа схване тази очарователна и дълбока живопис, безусловно ще възкликне като мен:
Благодаря, че Господ ме подари с опцията да те срещна, Христо Кралев ", възкликва още Йото Пацов.

Изложбата продължава от 11-и до 23-ти септемви. Не я пропускайте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР