ЕС отпада от числото на икономическите конкуренти на АмерикаВисоките цени

...
ЕС отпада от числото на икономическите конкуренти на АмерикаВисоките цени
Коментари Харесай

Което е добро за Америка, е смърт за Европа!

Европейски Съюз отпада от цифрата на икономическите съперници на Америка

Високите цени на газа принуждават европейските компании да реалокират производството си в Съединени американски щати, написа The Wall Street Journal.

„ Изправени пред стремглаво високите цени на природния газ, европейската стомана, торове и други съществени стопански артикули последователно реалокират активността си в Съединените щати, където са привлечени от по-стабилни цени на силата и мощната държавна поддръжка “, написа WSJ.

Това заплашва Европа с „ нова епоха на деиндустриализация “, което важи изключително за тези компании, които създават енергоемки артикули.

Холандската химическа компания OCI NV понижи фрапантно производството на амоняк в Европа през септември и разгласи разширението на сходен цех в Бомонт, Тексас. Датската компания за бижута Pandora и немският авто колос Volkswagen оповестиха уголемение на активността си в Съединените щати.

Tesla на Илон Мъск спря проектите си за произвеждане на акумулаторни акумулатори в Германия и изследва опциите за данъчни облекчения, според Закона за понижаване на инфлацията на президента Байдън, подписан през август.

Стефан Боргас, основен изпълнителен шеф на австрийската компания за произвеждане на огнеупорни материали RHI Magnesita, разгласи нарастване на американските вложения. Базираната в Люксембург ArcelorMittal разгласи съкращения на производството в два немски завода и регистрира по-високи от предстоящите облаги от инвестицията си в цех в Тексас, който създава горещо брикетирано желязо, употребявано в производството на стомана.

Свен Торе Холсетер, основен изпълнителен шеф на огромния норвежки цех за торове Yara International, сподели, че на европейските производители ще бъде мъчно да останат конкурентоспособни при неналичието на по-ниски цени на газа и " някои промишлености окончателно ще реалокират производството си в други страни ", най-вече в Съединени щати.

Една от най-засегнатите беше европейската металургия. До средата на септември общо 15 стоманодобивни предприятия в Европа са спрели или възнамеряват да спрат производството.

ArcelorMittal, вторият по величина производител на стомана в света, в действителност хвърли бялото знаме на капитулацията. Компанията разгласи, че ще затвори два завода в Хамбург и Бремен заради " неустойчиво нарастване на цените на силата ". ArcelorMittal също ще затвори доменните пещи на Dunkirk във Франция и завода на компанията в Астурия в Испания. В Полша ArcelorMittal възнамерява да затвори една от двете си доменни пещи в стоманодобивния цех Dąbrowa Górnicza.

Според ArcelorMittal европейската металургия не може да бъде конкурентоспособна при сегашните цени на газа.

Ръководителят на най-големия немски производител на стомана, групата компании Georgsmarienhütte Unternehmensgruppe (GMH), Александър Бекер, призна в изявление за списание Spiegel, че „ даже в случай че цените на газа да замръзнат “, GMH ще банкрутира през идната година.

Ръководителят на Асоциацията на немските профсъюзи Ясмин Фахими предизвестява, че заради внезапното повишаване на цените на газа и електрическата енергия, серия от банкрути ще обзет немската промишленост.

Деиндустриализацията е в ход и в Обединеното кралство. Поради възходящите цени на силата 60% от английските заводи може да спрат работа в близко бъдеще, оповестява Bloomberg.

„ Според Европейската асоциация за търговия с метали Eurometaux половината от производството на алуминий и цинк в Европа е спряна “, написа The New York Times, като признава, че „ до известна степен рецесията е отговор на европейските наказания, предопределени да санкционират Москва... ”.

„ Европейските производители не могат да се възстановят от прекъсването на доставките на съветски газ “, оплаква се The Wall Street Journal. „ Тъй като европейските страни се стремят да спрат да купуват съветска сила, това към този момент докара до внезапен спад в техните стопански системи “, прибавя Daily Telegraph.

„ Ако разликата в цената на силата сред Съединени американски щати и останалия свят продължи, някои индустриални промишлености може да се реалокират в Съединени американски щати “, споделя Силвия Арданя, началник на европейските стопански проучвания в Barclays Bank, сигнализирайки, че промишлен потенциал ще бъде пренесен в Америка освен от европейските производители. „ Американската промишленост ще бъде огромният печеливш “.

Без значение какъв брой коства газът в Европа, цените в Съединени американски щати постоянно ще бъдат доста по-ниски заради забележителното нарастване на производството на LNG от личните залежи. Съединени американски щати са на път да изпреварят Катар и Австралия като най-големия експортьор на LNG в света още през 2022 година

Износът на полутечен природен газ от Съединени американски щати се усили доникъде на лятото, защото спомагателен потенциал се появи в новия терминал Calcasieu Pass на Venture Global LNG Inc в Камерън Париш, Луизиана, както и заради нарастването на производството на най-големия експортьор в Съединени американски щати Cheniere Energy Inc.

През август цената на природния газ в Съединени американски щати беше 10 пъти по-ниска, в сравнение с в Европа. С подобен великански марж американските LNG компании са се насочили към европейския газов пазар, пробвайки се да се възползват от обстановката, освен това оптимално да се възползват от нея.

А Европа, която Съединени американски щати се пробват да „ отърват “ от съветските енергийни запаси, се трансформира в пленник на обстановката. Страните от Европейски Съюз са принудени да заплащат за LNG на Вашингтон, изпразвайки бюджетите си и пълнейки американския. „ Американските предприемачи, които продават първични материали на европейците, вършат положителни пари от това “, написа швейцарският вестник Blick.

В резултат на инспирираната от Съединени американски щати енергийна рецесия, Европа ще се пристрасти към американския газ, чиято цена ще се дефинира оттатък океана. И тогава европейската промишленост ще бъде пренастроена. Онези индустриалци, които оцелеят, ще се реалокират в Съединените щати и Европейският съюз ще изпадне от редиците на икономическите съперници на Америка.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР