ЕС изразява дълбоко съжаление за отстъплението на Сърбия в съответствието

...
ЕС изразява дълбоко съжаление за отстъплението на Сърбия в съответствието
Коментари Харесай

Съветът на министрите на ЕС е недоволен, че Сърбия не следва външната политика на Брюксел

ЕС показва надълбоко страдание за отстъплението на Сърбия в сходството с общата европейска външна политика, изключително във връзка със глобите против Русия и Беларус, както и за външнополитически действия, които опонират на общия метод на Европейски Съюз, съгласно заключенията за Сърбия и Западните Балкани, признати от Съвета на министрите на Европейски Съюз, предава Радио и телевизия Сърбия ( РТС ).

В своите годишни изводи по отношение на процеса на разширение и самостоятелния прогрес на участващите страни, Европейски Съюз приветства " цялостния прогрес “ на Сърбия в договарянията за участие, в които до момента са отворени 22 от 35-те глави, само че акцентира, че промените в региона на върховенството на закона и главните права се нуждаят от " освежен подтик “.

" Напредъкът в тези области и нормализирането на връзките с Косово ще дефинират общия ритъм на договарянията за участие “, се акцентира в текста.

Европейски Съюз чака Сърбия " неотложно " да стартира разговор с Прищина за реализиране на " всеобхватно правно обвързващо съглашение за нормализиране на връзките в сходство с интернационалното право и европейските постижения на правото ".

Споразумението би трябвало да " позволи всички неуредени въпроси сред двете страни “, се споделя в заключенията и се акцентира " мощното очакване, че всички предходни съглашения ще бъдат изцяло спазени и изпълнени без закъснение “.

Европейски Съюз приканва и двете страни да се въздържат от едностранни и провокативни дейности, които биха могли да доведат до напрежение и принуждение.

Министерският съвет приветства обстоятелството, че Сърбия показва европейската интеграция като стратегическа цел, само че прибавя, че " думите би трябвало да бъдат последвани от каузи ".

" В подтекста на нападателната война на Русия против Украйна, Европейски Съюз чака Сърбия да покаже категоричен ангажимент към Европейски Съюз и да поддържа общи правила и полезности “.

Съветът на министрите приканва управляващите в Сърбия " да излязат обективно обществено по отношение на Европейски Съюз и да се ангажират интензивно с предотвратяването на всевъзможен тип дезинформация и външна операция посредством всички медийни канали “.

Съветът приветства поддръжката на Сърбия за резолюциите, признати в Общото заседание на Организация на обединените нации, само че акцентира " мощното очакване, че Сърбия, като въпрос от най-голям приоритет, извършва отговорностите си от преговорната рамка и покачва степента на сходство с общата европейска политика и ограничаващи ограничения “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР