През юни започва основен ремонт на Дунав мост“ в българската

...
</TD
>През юни започва основен ремонт на Дунав мост“ в българската
Коментари Харесай

Каква ще бъде организацията на движението по време на ремонта на Дунав мост при Русе

През юни стартира главен ремонт на " Дунав мост “ в българската му част. В началото на туристическия сезон по традиция се чака хиляди румънци да тръгнат към българските и гръцки курорти, като избират да минават през граничния пункт " Дунав мост “ при Русе. В същото време и тежкотоварният трафик не понижава. Каква организация ще бъде основана, с цел да не се образуват огромни тапи по границата и по кое време се чака откриването на фериботна линия сред Русе и Гюргево.

Областният шеф на Русе Драгомир Драганов сподели, че след извършена среща в Букурещ, румънската страна е удостоверила, че през тази седмица Министерският съвет ще вземе дефинитивно решение за стартиране на гранично контролно-пропускателен пункт на ферибота, който е спрян пред 2010 година " Очаква се в края на юни, началото на юли този пункт да проработи от страна на Румъния “, добави той пред NOVA NEWS.

Изпълнителният шеф на " Пристанищен комплекс “ – Русе Ивайло Башалов уточни, че би трябвало да бъдат пуснати два ферибота, които да правят по най-малко 6 курса на денонощие. Той уточни, че проблем е тежкотоварният трафик, само че изрази вяра, че въпросът ще бъде решен.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР