Община Варна ще съдейства чрез разговори с ръководството на Областната

...
Община Варна ще съдейства чрез разговори с ръководството на Областната
Коментари Харесай

За Лято 2024! Полицаите в курортите край Варна – с перфектен английски

Община Варна ще спомага посредством диалози с управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да бъдат обезпечени чиновници с добър британски език за разрешаване на разнообразни случаи с датски туристи. Това сподели по време на среща с посланика на Кралство Дания Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен заместник-кметът по сигурността и публичния ред Илия Коев.

Спокойствието и сигурността на гостите от скандинавската страна по време на туристическия сезон беше във фокуса на диалозите. Илия Коев пое ангажимент да ревизира готовността на чиновниците на Общинска полиция да вземат участие като преводачи при пораждане на възможни произшествия с датски туристи, при които те би трябвало да дават показания. Ще бъдат прегледани и опциите нужните документи за подаване на сигнал да бъдат предоставени в това число на британски език.

Заместник-кметът Коев осведоми датския дипломат, че през летните месеци в курортните комплекси край Варна - Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена, ще бъдат командировани по един полицейски чиновник от Германия, Румъния и Полша, които си сътрудничат с българските органи на реда при зародили случаи с жители на техните страни. Той разясни, че в бъдеще Дания също може да командирова свои полицейски чиновници.

От своя страна заместник-кметът по въпросите на туризма Снежана Апостолова показа пред датските посетители упоритостта на Община Варна да разшири туристическия сезон посредством стратегии за културен, кулинарен, конферентен и СПА туризъм. Тя посочи, че главното предизвикателство пред това желание е незадоволителната транспортна съгласуваност на Варна по въздух (недостатъчният брой постоянни линии) и по суша – незавършената автомагистрала " Хемус “.

Апостолова увери датския дипломат, че новият състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма работи дейно и има образувани три оперативни работни групи в разнообразни посоки – " Маркетинг и реклама “, " Инфраструктура “ и " Събития и туризъм “. По думите й резултатът от взаимната работа с браншовите асоциации и непосредствено с бизнеса ще се отрази на растежа на туристите освен през летния сезон, само че и през цялата година.

Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен е във Варна на последното си работно посещаване, защото мандатът му като дипломат в България изтича тази година. Това лято обаче той ще бъде в морската столица на отмора със фамилията си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР