ЕС и САЩ договориха временно да отменят митата, наложени по

...
ЕС и САЩ договориха временно да отменят митата, наложени по
Коментари Харесай

ЕС и САЩ договориха временна отмяна на митата, наложени по спора за стоманата



Европейски Съюз и Съединени американски щати договориха краткотрайно да анулират митата, наложени по разногласието за стоманата.

Европейската комисия, която управлява комерсиалната политика на Европейски Съюз, съобщи, че ще спре плануваното повишение на ответните цени за период до шест месеца. На 1-ви юни Европейска комисия трябваше да добави американски артикули, вариращи от червила до спортни обувки, както и да удвои до 50% митата за американско уиски от бърбън, за мотоциклети и моторни лодки.

По време на виртуална среща предходната седмица водачите на Брюксел и Вашингтон признаха нуждата от ефикасни решения, които да запазят основните промишлености. Те се споразумяха да изработят пътя към прекратяването на разногласията в Световната комерсиална организация, последвали налагането от страна на Съединени американски щати на мита за вноса от Европейски Съюз по време на мандата на Доналд Тръмп.

В взаимно изказване Брюксел и Вашингтон обявиха, че като съдружници могат да предизвикват високи стандарти, да дават отговор на споделените опасения " и да държат виновни страни като Китай, които поддържат политиките за нарушение на търговията ".

Разговорите ще се водят от изпълнителния зам.-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, американския търговски представител Катрин Тай и секретарят по търговията на Съединените щати Джина Раймондо.

Съединени американски щати обаче ще запазят своите мита от 25% върху стоманата и 10% върху алуминия, които се отнасят за вноса от Китай, Индия, Норвегия, Русия, Швейцария и Турция.
Домбровскис, Тай и Раймондо признаха резултата върху промишленостите на Съединени американски щати и Европейски Съюз вследствие на световния свръхкапацитет на стомана и алуминий. Той е провокиран най-вече от трети страни. Те се съгласиха, че Съединени американски щати и страните членки на Европейски Съюз могат да търсят сметка от страни като Китай, които поддържат изкривяващите търговията политики.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР