ЕС губи все повече от хранителното ембарго на Русия срещу

...
ЕС губи все повече от хранителното ембарго на Русия срещу
Коментари Харесай

ЕС губи все повече от хранителното ембарго на Русия срещу Запада

ЕС губи от ден на ден от хранителното ембарго на Русия против Запада
Русия означи четвъртата си годишнина от възбраната й за импорт на някои западни артикули в отговор на глобите, свързани с Украйна, в отзвук на това, че някои страни от Европейски Съюз не престават да се борят да трансформират антируската политика, с цел да съживят търговията.

На 7 август 2014 година Русия наложи хранително ембарго върху страните, които започнаха наказания против Москва поради обединяването й с Крим и хипотетичната интервенция в спора в Украйна. Хранителното ембарго забрани вноса на месо, риба и морски блага, зеленчуци, плодове и млечни артикули от страните от Европейски Съюз, Съединените щати и няколко други страни. Наскоро възбраната бе удължена до края на 2019 година

Най-много загуби от възбраната Европейският съюз понесе в селското стопанство, като износът на селскостопански хранителни артикули от Европейски Съюз за Русия е намалял от 11,8 милиарда евро през 2013 година на 6 милиарда $ през 2017 година, съгласно Европейската комисия.

Освен това загубите от антируските наказания, наложени върху западните народи костват на стопанската система на Европейския съюз 3,2 милиарда щатски $ месечно за първите три години на ограничаващата мярка в действие или общо повече от 100 милиарда щатски $ спрямо 55 милиарда $, регистрирани като загуба за съветската стопанска система, показва Идрис Джазаири, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за негативното влияние на едностранните насилствени ограничения.

Ограничаването на износа означи подобен негативен резултат, защото Русия остава четвъртият максимален вносител на селскостопански и хранителни артикули в Европейски Съюз след Съединените щати, Китай и Швейцария.

Някои страни от Европейски Съюз търпят по-големи загуби заради по-голямата стойност на глобения експорт на храни за Русия - като Полша, Норвегия, Германия, Франция и Италия.

"Влиянието на съветските наказания върху Италия е опустошително. Италия е изгубила милиарди евро във всички браншове, наранени от глобите, въведени от Москва.

Последните калкулации ни споделят, че Италия губи към 3 милиарда годишно и това се случва от 2014 година насам, написа Sputnik.

"Исторически потвърдено е, че когато Западът постанова наказания на Русия, Русия е укрепена, а Западът е отслабен", сподели за Sputnik Джанматео Ферари, член на италианската партия Лига.

Междувременно съветското държавно управление се концентрира върху увеличение на износа на личните си артикули. Понастоящем износът на селскостопански артикули от Русия се чака да доближи 30 милиарда $ до 2025 година или даже да надвиши тази цифра, съгласно прогнозите на съветското Министерство на земеделието.

БГНЕС напомня, че Европейският съюз вкара наказания против Русия през 2014 година, като се базира на хипотетичното присъединяване на Москва във военния спор в източния район на Украйна Донбас и обединяването на Крим с Русия вследствие на референдум. Русия отхвърли да има роля в спора и сподели, че референдумът в Крим е бил извършен в сходство с интернационалното право.

Москва отмъсти за глобите посредством налагане на хранително ембарго върху артикули от страните, които са взели присъединяване в рестриктивните мерки. Антируските наказания на Запада доста се разшириха от този момент, като връзките сред Русия и Запада се утежниха. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР