Eпидемията от коронавирус представлява сериозна заплаха за световната икономика, заяви

...
Eпидемията от коронавирус представлява сериозна заплаха за световната икономика, заяви
Коментари Харесай

Шефът на МВФ: Коронавирусът е сериозна захлаха за световната икономика

Eпидемията от ковид съставлява сериозна опасност за международната стопанска система, съобщи през днешния ден ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиев. Според нея една трета от 189-те страни членки на МВФ към този момент са наранени от ковид, и са нужни кооридинирани дейности за битка с него.

Георгиева  отбеляза, че търсенето понижава в световен проект и в това време расте предпазливото държание от страна на вложители и консуматори.  " Шокът от ковид е необикновен и въздейства върху веригите за доставки и потреблението, като в това време лимитира и подвижността ", уточни Кристалина Георгиева.

Според шефа на МВФ световната финансова система е доста по-силна, в сравнение с преди международната финансова рецесия през 2008 и 2009 година Георгиева предвижда, че икономическият напредък в международен проект през актуалната година ще бъде под равнището от 2019 година, само че към момента е мъчно да се планува дълбочината на въздействие на ковид.

Най-голямото предизвикателство пред страните е да обезпечат разноски за опазване на здравето, в това число за доставка на нужното здравно съоръжение по отношение на вирусната зараза. Необходими са координирани дейности, сподели още Кристалина Георгиева.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР