Епидемията от коронавирус може да се завърне през есента, но

...
Епидемията от коронавирус може да се завърне през есента, но
Коментари Харесай

Изчислиха кога вирусът изчезва и ще се върне ли

Епидемията от ковид може да се завърне през есента, само че в случай че това стане, ще е в доста по-лека форма, сподели математикът проф. Николай Витанов, който е част от Националния действен щаб. Той бе индивидът, чийто математически модел сподели изгубване на болестта в средата на юни. Не се отхвърлям от прогнозата си, разгласи Витанов. Според него в този момент сме на предпоследното ходило преди изгубването на вируса. При него настоящите случаи са 20-40. На последната фаса ще станат 0-20.

Този сюжет е постоянен, идващият е сред 0 и 20 с ангажимента - в случай че ограниченията се съблюдават и няма дълги пасове, сподели още проф. Витанов. Дългите пасове обаче могат да дойдат с чужденците, които чакаме за летния сезон.

Според професора ограниченията са довели до намаляване броя на инфектираните. Най-вече носенето на маски е пресякло лавинообразно разпространяване на ковид, за това е спомогнало и слагането под карантина на завърналите се от чужбина.

Мерките печелят време на химиците да основат ваксина и лекарство, сподели още Витанов. Той разясни, че в случай че COVID-19 се върне под лека форма през есента, може и да не се наложи такова всеобщо затваряне в стопански проект, в случай че има и ваксина, няма изобщо да има затваряне на стопанската система.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР