„Епидемията доведе до спад на производството, тъй като икономиките са

...
„Епидемията доведе до спад на производството, тъй като икономиките са
Коментари Харесай

Коронакризата вещае солена цена за данъкоплатците

„ Епидемията докара до спад на производството, защото стопанските системи са лимитирани. И в последно време, най-малко във Англия, виждаме, че въпреки и актуалният локдаун да е ефикасен, наподобява има по-малко влияние върху равнището на икономическата интензивност, в сравнение с първият локдаун имаше. Може би се учим по какъв начин по-добре на управляваме локдауните. Реалността, несъмнено, е, че те са нужни, с цел да се избегнат по-големи стопански и обществени вреди... Локдаунът в действителност не е опция на порядъчно функциониращата стопанска система. Но е средство да се подсигурява, че стопанската система може да действа най-малко на някакво, въпреки и по-ниско ниво “. Това сподели пред БНР проф. Мартин Уийл от Кингс колидж, Лондон.

В публикация във Financial Times той акцентира, че без всеобщото имунизиране стопанската система няма да може да действа както преди пандемията. Така че всички вложения или харчене на средства по принцип би трябвало да оказват помощ за завръщане към някакъв по-нормален живот, до възкръсване на стопанската система и понижаване на загубите в бъдеще.

По думите на проф. Уийл, даже да се приближим към предходното обикновено, това няма да е краят на разноските, свързани с Covid.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Една година блокиране поради Covid-19 коства на английската...

„ Един подобен разход произтича от вероятността имунизираните да би трябвало да получават по още една доза най-малко един път годишно против нови варианти. В резултат на дългата пандемия някои хора са били или не престават да са заболели дълготрайно време. Грижите за тях допускат разноски, каквито не ни се е налагало да вършим преди епидемията. Може да ни се наложи да запазим под някаква форма общественото разграничаване, с цел да се поддържа резултатът от имунизирането. Брутният вътрешен артикул евентуално в не толкоз далечно бъдеще ще доближи още веднъж равнището отпреди епидемията. Но действително виталният стандарт няма да е толкоз висок. Ще би трябвало да се вложат запаси в битката против епидемията, които единствено преди 18 месеца смятахме да похарчим за други неща, които тогава бяха от по-голям приоритет “.

Той акцентира, че до момента са изхарчени много пари, само че част от тези разноски е можело да бъдат направени и по-мъдро.

„ Във Англия похарчихме доста за Програмата за тестване и следене, само че лиши доста време, до момента в който тя стартира действително да действа. Но харченето на пари по принцип беше вярното нещо. Разбира се, в случай че погледнем към бъдещето, задълженията, които натрупахме, ще би трябвало да бъдат обслужвани и в случай че лихвените проценти не останат доста ниски, цената за данъкоплатците ще излезе солена “.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Световната стопанска система е на кръстопът, защото по-богатите страни се възвръщат по-бързо от корон...

Проф. Мартин Уийл е безапелационен, че имунизациите са ефикасни и потушават епидемията.

„ Трябва всички да се имунизират. Това няма да е толкоз елементарно, колкото наподобява.. Хората се тормозят от възможна връзка сред имунизацията и редките случаи на тромбоза. Напоследък чета, че даже и в относително небогати страни хората не са склонни да бъдат инжектирани с тази ваксина и това е притеснително. Във Англия, знаете, няма никаква опозиция против нея и се вижда, че вследствие на всеобщото имунизиране случаите на заразяване непрестанно понижават, а броят на смъртните случаи даже пада доста по-рязко от предстоящото. И това значително е с помощта на имунизацията... Рисковете да не бъдеш имунизиран и поради това да се заразиш и да умреш или да развиеш дълготрайно заболяване след това са в действителност доста високи. В съпоставяне с това рисковете от имунизацията наподобяват в действителност доста дребни “, твърди професорът.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР