EPA В рамките на три дни Районна прокуратура-Шумен приключи работата по

...
EPA
В рамките на три дни Районна прокуратура-Шумен приключи работата по
Коментари Харесай

Наказания за 19 чужденци, преминали без разрешение границата на България

 EPA В рамките на три дни Районна прокуратура-Шумен завърши работата по 19-те бързи полицейски производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс, формирани против група от 19 непознати жители, минала без позволение границата на Република България, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура- Варна. Постигнати са неоправдателни присъди за всички участници, като 14 от тях са постановени ден, след задържането на групата, а останалите са постановени през днешния ден - 15.11.2021 година

На 11 ноември 2021 година край пътя в покрайнините на град Шумен са открили 19 чужденци от мъжки пол, някои от тях малолетни. Те обяснили, че идват от Афганистан и са минали незаконно границата сред Република Турция и Република България на неустановено все още място.

Пълнолетните мъже са наказани на по една година " отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с 3 години изпитателен период. Всеки от тях би трябвало да заплати и санкция в размер на 200 лв.. Шестимата малолетни са наказани на по шест месеца " отнемане от независимост “, като изтърпяването на наказването е отсрочено с 2 години изпитателен период и към него е добавено публично неодобрение.

Одобрените от Районен съд – Шумен съглашения не подлежат на обжалване и са приведени в осъществяване.

Днес край село Хан Крум, община Преслав, са арестувани още 16 чужденци, незаконно минали българската граница. Двама от тях са малолетни, дванадесет - малолетни и двама - пълнолетни. Срещу тях има формирани бързи полицейски производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Работата по случая продължава под управлението на прокурор от Териториално поделение Велики Преслав при Районна прокуратура - Шумен. Предстои на чужденците да бъдат повдигнати обвинявания, като всички те ще бъдат арестувани за период до 72 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР