Енергийната криза в Обединеното кралство ще удари британските домакинства по-силно

...
Енергийната криза в Обединеното кралство ще удари британските домакинства по-силно
Коментари Харесай

Идва криза по-силна от тази през 2008 година

Енергийната рецесия в Обединеното кралство ще удари английските семейства по-силно от международната икономическа рецесия през 2008 година, оповестява организация Bloomberg, базирайки се на отчет на консултантската компания Baringa. „ Въздействието на енергийната рецесия върху обществото ще бъде по-силно от рецесията от 2008 година... Сега се приближаваме към миг, в който по-голямата част от семействата са задлъжнели или са в доста нежно финансово състояние “, споделя Джеймс Купър, сътрудник в Baringa.

Такава " мрачна прогноза ", както се отбелязва в отчета, беше направена на фона на опасенията за увеличение на размера на годишните сметки за електрическа енергия с 80% от октомври. Според специалисти от Baringa, тази зима над половината английски семейства ще се окажат в по този начин наречената " енергийна беднотия ", защото няма да могат да заплащат сметките си за ток.

След началото на спецоперацията на Руската федерация в Украйна, Западът ускори санкционния напън против Русия. Прекъсването на веригите за доставки увеличи цените на горивата и храните в Европа и Съединени американски щати. В Обединеното кралство възходящите разноски за живот засегнаха милиони семейства.

Британският енергиен регулатор Ofgem увеличи оптимално допустимата годишна сметка за електрическа енергия от £1400 до съвсем £2000 за потребителите на 1 април заради внезапното повишаване на международните цени на силата. Следващото нарастване на оптималния предел за заплащане на сметки, което ще влезе в действие от октомври тази година, ще бъде оповестено на 26 август. Енергийната консултантска компания Auxilione по-рано предвижда, че от октомври оптималната позволена годишна сметка за сила в Обединеното кралство ще бъде £3,576 на година, нараствайки до £5,066 през януари 2023 година и рекордните £6,552 от април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР