Енергийната комисия в парламента ще разгледа от 11 часа ветото

...
Енергийната комисия в парламента ще разгледа от 11 часа ветото
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС разглежда ветото на Радев върху промените в Закона за енергетиката

Енергийната комисия в Народното събрание ще прегледа от 11 часа ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката, които плануват цялостна либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори до 2026 година. Според президента, стандартът на живот на болшинството от българските жители остава най-ниският в Европейски Съюз, а плануваните промени биха могли още повече да затруднят точно хората, които така и така мъчно посрещат ежедневните си разноски.

19 октомври 2023, 09:53

Вето: Радев върна поправките в Закона за енергетиката

Скандал в ръководещата коалиция провокира настояването на ГЕРБ за изключително съвещание на Народното събрание в петък. От ПП-ДБ се оповестиха срещу, тъй като било допустимо да се употребява за предизборна естрада. 

Отговор на тези причини даде и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. " От това съвещание ще си проличи кои парламентарни групи са на хранилката. Тези, които не дойдат да защитят интереса на българските жители, които би трябвало да стартират да получават по 73 стотинки от идващия вторник. Очевидно не мислят за хората мислят за интереса на една частна компания ", разяснява той.

24 октомври 2023, 11:35

Добрев: На „ хранилката “ на „ Лукойл “ са министри и шефове на парламентарни групи, сами се издават

В разногласието се включи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. " Трябва да им кажа, че в случай че те не дойдат ветото на президента ще го отложим за различен ден. А какъв е този боязън за " Лукойл "? Каква е тази поддръжка, неистова? Включително са подготвени да се скараме ", съобщи той.

24 октомври 2023, 18:34

Борисов за " Лукойл ": Ако не си платят налозите, ще има дерогация

Ако се организира пленарно съвещание в петък ще се внесе и спомагателна точка, която има за цел да се отнеме монопола на " Лукойл Нефтохим " върху складовете за горива и той да бъде трансфериран върху държавния запас без " Продължаване смяната " и " Демократична България ", тъй като не може да бъде преодоляно, защото са нужни 121 гласа, а ГЕРБ –СДС и Движение за права и свободи събират 105 гласа, припомня БНР. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР