Енергетиката беше в критично състояние и на ръба на финансовия

...
Енергетиката беше в критично състояние и на ръба на финансовия
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК TV: Теменужка Петкова към Четворната коалиция: Не сте нищо друго, освен гумен печат на изпълнителната власт

Енергетиката беше в сериозно положение и на ръба на финансовия банкрут през ноември 2014 година, когато ГЕРБ пое ръководството на страната. Тогава енергетиката беше във финансов колапс. Системата беше изправена в действителност пред механически банкрут. Това съобщи от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ и някогашен енергиен министър Теменужка Петкова. В залата текат дебатите по мораториума върху цените на електрическата енергия.

" Към сегашния миг енергетиката е постоянна и финансово, и механически. Така че до какво сме " довели " енергетиката, е видно. Що се отнася до дебата за мораториума - излиза, че ние от ГЕРБ сме надали не, че вие сте дали своят вот нашето предложение. А то беше направено от угриженост към българските жители. Вие го гласувахте единомислещо. Но след това очевидно ви се скараха от изпълнителната власт и решихте, че нещо би трябвало да се промени. Вие, уважаеми сътрудници, влязохте в пленарна зала, че желаете да върнете парламентаризма. Но на този стадий не сте нищо друго, с изключение на гумен щемпел на изпълнителната власт ", съобщи Теменужка Петкова.
свързани новини30890преди 2 часа
Йордан Цонев от Движение за права и свободи напомни от трибуната: " Едно позитивно деяние, което чака решение - озаптяването на цените на електрическата енергия минимум за битовото ползване, би трябвало да е добре премислено и да дава отговор на европейските и конституционните правила ". Той напомни едни " неприлични подиуми " с присъединяване на лидерката на Българска социалистическа партия, която е желала " да бъде изчегъртан ГЕРБ от изпълнителната власт ". " Това не трябва още веднъж да се прави ", съобщи Цонев.

Маноил Манев от ГЕРБ съобщи, че няма да влезе в личностно говорене против сътрудниците си: " Вчера внесохме предложение, което през днешния ден, видите ли, някой се бил подвел. Едни " специалисти " - 24 часа по-късно схванаха какви опасности има в този мораториум. Няма никакви опасности. Всъщност се случи следното - минути, откакто приехме този мораториум, някъде почнаха да звънят телефони - дали на спонсори, дали на доближени до някого лица, дали на представители на Министерски съвет. Като споделих " представители на Министерски съвет " - сътрудници, това с гумения щемпел, това с премиерската република - чувал съм го хиляди пъти, за какво през днешния ден не стана никой и не сподели - ние сме република на Министерския съвет. Аз не знам този човек, който ми е съгражданин, по какъв начин ще се оправи, в случай че не престават да му звънят по телефони. Той е шеф на администрацията ви. Колеги, вие ще се примирите с това той да ви събира горе и да ви прави на диви и щастливи, а след това да се потите тук и да търсите доводи от под дърво и камък ".

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР