Емоционалното удоволствие, което изпитваме, когато някой ни каже Обичам те“,

...
Емоционалното удоволствие, което изпитваме, когато някой ни каже Обичам те“,
Коментари Харесай

Разбират ли кучетата, когато им казваме, че ги обичаме?

Емоционалното наслаждение, което изпитваме, когато някой ни каже „ Обичам те “, е мъчно да се опише с думи.

Тези две елементарни думи провокират прелестно възприятие в нас, изключително в случай че идват от човек, към който имаме усеща.

Знаете ли, че хората не са единствените създания, които изпитват прилив на благополучие, когато някой им показа любовта си?

Ново проучване демонстрира, че кучетата също схващат, когато им споделяме, че ги обичаме. От известно време знаем, че очите им не блестят единствено тъй като желаят да се гушкат или тъй като са гладни, а тъй като ни демонстрира, че ни обичат.

Ако вашето куче ви гледа в очите, обляга се на вас, носи чорапите ви и подпишква, когато ви види, то ви демонстрира, че ви обича по собствен специфичен метод.

За да добием по-добра визия за това по какъв начин кучетата реагират физически, когато им разгласяваме любовта си към тях, екипът на Canine Cottages слага нашийници, които мерят сърдечния темп, на четири кучета и ги наблюдават в продължение на седмица.

Те откриват, че всякога, когато притежателят каже на кучето, че го обича, сърцето на домашния любим бие по-бързо.

Нормалният сърдечен темп на кучето е към 67 удара в минута. След като обаче то получи позитивно и любящо отношение, сърдечната му честота се усилва до 98 удара в минута, което е нарастване с цели 46%.

Изследователите също по този начин виждат, че пулсът на кучетата се форсира с 10%, когато видят притежателя си, откакто са били разграничени известно време.

Кучетата и хората имат способността да образуват специфична невронна връзка. Когато погледнете вашето куче, равнището на окситоцин във вашия мозък и мозъка на кучето ви се повишава, тъкмо както когато го галите и си играете с него, изяснява доктор Браян Хейър, кондиционен треньор на кучета.

Интересно е, че кучетата схващат езика в доста по-голяма степен, в сравнение с сме предполагали до момента, споделя се в същото проучване.

Точно както кучетата могат да научат името си, те могат да научат нашето и очевидно се вълнуват, когато някой спомене името ни, до момента в който не сме в стаята.

Въпреки че е задоволително да кажете „ Обичам те “ на куче, с цел да го извършите щастливо, има и други способи, по които да покажете любовта си към домашния любим.

Един от тях е търкането на ушите. Ушите на кучето съдържат нервни окончания, които изпращат импулси през тялото и отделят хормони, виновни за положителното въодушевление.

Друг метод е да храните кучето понякога от ръка.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР