Емоционалната зависимост не е любов. Емоционалната зависимост по дефиниция е

...
Емоционалната зависимост не е любов. Емоционалната зависимост по дефиниция е
Коментари Харесай

Емоционалната зависимост и 10 признака как да я разпознаете

Емоционалната взаимозависимост не е обич. Емоционалната взаимозависимост по формулировка е отвращение или отвод да приемете прочувствено ролята на възрастен. Все едно желаете да си останете дете. Вие позволявате на обичания ви човек да бъде виновен за всичко, което се случва, и по този метод придобивате чувство за сигурност. Разчитате изцяло на някой различен и сте прочувствено подвластни от него.

Мнозина бъркат емоционалната взаимозависимост с любовта. Но любовта не изисква да сте толкова ангажирани с колегата си. Да обичаш не значи да зависиш от отношението и поведението на обичания човек.

10 признака, че не сте влюбени, а просто емоционално подвластни:

1. Прекалено ревностни сте.

Може би ревността е знак за обич, само че единствено в случай че тя участва в връзките ви умерено. Ако често сте обект на офанзиви на ревнивост, когато сътрудникът ви прекарва време с някой различен, с изключение на вас, това може да е първият симптом, че нещо не е наред във вашите връзки. Понякога ревността доближава до неуместни граници и човек започва да ревнува колегата си от другари, родственици, познати.

2. Винаги сте на прага на търпението.

Когато той или тя излезе на открито, влизате в режим на подготвеност и очакване, когато се върне да се обади. Ако по някаква причина половинката не се обади или се забави, започвате да си мислите най-лошото и да полудявате.

3. Вие сте прекомерно подвластни морално или финансово.

Разчитате на партньора си във всичко. Сякаш не знаете по какъв начин и не можете да съществувате без него. А това е ужасно. Той или тя може не постоянно да остане в живота ви и трябва да знаете по какъв начин да се справите със себе си.

4. Никога не желаете да прекарвате време с различен, освен с колегата си.

Затворили сте се от останалия свят. Никога не желаете да сте покрай никой различен с изключение на партньора си. Вашия свят е ограничен до един-единствен човек.

6. Не се чувствате „ почтени “ без утвърждението на партньора си.

Ако вашият партньор не ви предизвиква на всяка стъпка, губите предпочитание да продължите напред.

7. Променяте себе си, с цел да съответствате по-добре на колегата си.

Преструвате се, че харесвате това, което вашият сътрудник харесва или че имате повече общи неща. Мъчите се да го впечатлите и не вършиме това, което желаете.

8. Готови сте на всичко за този човек.

Имате възприятието, че вашият сътрудник е единственият човек в света, който има значение. Отменяте всички проекти, с цел да сте с него. Да жертвате нещо за обичания човек, разбира се, е добре. Но всичко би трябвало да бъде с мярка. В противоположен случай към този момент става въпрос за някаква маниакална взаимозависимост.

9. Буквално се чувствате опустошени без партньора си, даже за малко време.

Когато партньорът ви не е наоколо, като че ли губите част от себе си. Разчитате на колегата си за чувството си за непоклатимост. Дори откачате за малко, когато той не е наоколо.

10. Вие сте захласнати от колегата си.

Искате вашият партньор да принадлежи единствено на вас. Само мисълта да го загубите, е достатъчна да ви обземат страхове.

Вижте още: Изгонете кавгите от фамилията с тези мъдри препоръки на баба

Колкото повече осъзнавате какво съставлява прочувствената взаимозависимост и по какъв начин да я преодолеете, толкова по-лесно ще я избегнете, а тези, които са я изпитали, ще бъдат свободни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР