Eмблематичният пловдивски обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора

...
Eмблематичният пловдивски обирджия Георги Енев, който стана известен с прякора
Коментари Харесай

Горещи новини за Жоро Милионера, задигнал близо 1.5 млн. от инкасо кола

Eмблематичният пловдивски обирджия Георги Енев, който стана прочут с прякора Жоро Милионера откакто отмъкна близо 1.5 милиона лв. от инкасов автомобил, е на крачка от свободата и парите, за които се счита, че е закътал в Родопите.

Към момента Енев има право на условно предварително освобождение, защото е изтърпял 1/2 от наказването си, работи, награждаван е неколкократно, а също така при него е регистриран невисок риск от рецидив, написа Plovdiv24.bg.

Въпреки това наказаният Георги Енев не е подавал молба за предварително освобождение, надлежно сходно искане не е обсъждано или резолирано от комисията в пловдивския затвор.

Към днешна дата Жоро Милионера е изтърпял 8 години и 4 месеца от 12-годишната си присъда. Той постъпва в пандиза в края на юни 2013г., само че работи от март 2015 година в цеховата зона на пандиза – обособено произвеждане към държавното дружество "Фонд затворно дело ". Според закона, два работни дни зад решетките се считат за три дни отнемане от независимост.

Енев към момента не желае да организира диалози с публицисти, като за това е подал писмена декларация за отвод.

Припомняме, че един от най-знаменитите кражби Енев извърши на 22 юни 2012 година. Тогава в полицията постъпи сигнал от охранителната компания G4S за отмъкнати 1 470 000 лв. от инкасов автомобил. По-късно станаха ясни детайлности към обира:

Енев се подготвил, като си изкарал деблокиращ ключ за служебната кола. Предварително паркирал опела на татко си на улица "Петрова Нива “ в регион "Южен “ и зачакал комфортен миг да направи удара на живота си.

На 22 юни Енев работил с сътрудника си Манчо. Щом се озовали в региона на опела, Жоро дал 20 лв. на другия охранител – да отиде да купи дюнери. Щом Манчо се скрил зад ъгъла, Енев потеглил към ул. "Петрова Нива “.

Веднага щом паркирал отворил инкасото, трансферирал чувалите с пачките в опела и отпрашил към Родопите. Все още не е ясно къде са парите!

Георги Енев незабавно беше разгласен за общодържавно търсене, само че без резултат. Той се съобщи самичък на 5 юли 2012 г – две седмици след обира. Никой не знае какво е правил Енев през това време.

Последва продължителна правосъдна сага, като Енев получи 8 години затвор на първа инстанция, само че присъдата беше увеличена на 12 години от апелативния съд в Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР