Емблематичната българска група Остава отбелязва 30 години на музикалната сцена

...
Емблематичната българска група Остава отбелязва 30 години на музикалната сцена
Коментари Харесай

Античният театър в Пловдив събира феновете на Остава за 30-годишнината на групата

Емблематичната българска група " Остава " отбелязва 30 години на музикалната сцена с нов шести студиен албум и два огромни концерта. Първият е довечера в Античния спектакъл в Пловдив, а вторият - в Зала 1 на НДК, София на 7 октомври.

Основаната в Габрово група " Остава " в миналите три десетилетия справедливо си е извоювала статута на институция в българската поп и рок музика. Историята ѝ е вплетена в живота на генерации българи с помощта на песни като " Ще дойдеш ли с мен ", " Мъничко дребосъче ", " Шоколад ", " Бесен ", " Океан " и доста други. Характерният жанр на групировката, характерният сетивен вокал на Свилен, текстовете са измежду аргументите " Остава " освен да " остане " 30 години на музикалната сцена, само че и да е следвана от хиляди фенове. В дългогодишната си история бандата има безчет изяви в страната и чужбина, над 20 видеоклипа, шест студийни и три концертни албума.

Подготовката за двата концерта тече от месеци, а звукът, осветлението и мултимедията са измислени по този начин, че да подсилят страстта, която музиката на Остава провокира. През май тази година Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян издадоха най-новия си албум " Кислород ", песни от които също ще прозвучат на огромните ни концертни подиуми. " Това е постпандемичен албум. Излиза след 7 години пауза, която е доста, доста сериозна. През това време издадох мой солов албум - Different. Направих го, с цел да си починем малко един от различен, да работя и с други хора. Последните две години, през които преживяхме COVID-19, се отразиха доста върху текстовете, които съм писал. Има някои доста тъжни ", споделя фронтменът и главен текстописец Свилен Ноев пред радио " София ". Правейки къса равносметка на трите декади, той споделя шеговито: " Като индивида, които ги направи сериозна група, мога да кажа: " Момчета, изтърпях ви! ".

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на " Остава " ще бъде записано и непокътнато като аудио и видео наличие. То ще бъде налично посредством стратегиите и цифровите платформи на БНР. Билети за концертите в Пловдив и в София се продават в мрежата на Еventim.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР