Емблематичен асеновградски школски директор ще бъде удостоен посмъртно с наградата

...
Емблематичен асеновградски школски директор ще бъде удостоен посмъртно с наградата
Коментари Харесай

Посмъртно награждават легендарен школски шеф с приз „Св. Ива...

Емблематичен асеновградски ученически шеф ще бъде почетен посмъртно с премията „ Св. Иван Рилски “ през днешния ден. Христо Андонов, който дълги години ръководеше ОУ „ Петко Каравелов “, бе покосен от коронавирус през ноември на 50-годишна възраст, което потопи в тъга гилдията в Асеновград.

Отличаването му, въпреки и едвам в този момент, е по предложение на началника на Регионалното ръководство на образованието Иванка Киркова и е получило поддръжката на МОН. Днес тя пътува за Рилския манастир, където по традиция ще бъдат връчени наградите. Традиционно на 11 май министерството отличава с тях шефове за принос към образованието.

Тази задача за Христо Андонов стартира на 15 септември 1995 година, когато постъпва като преподавател по история в ОУ „ Петко Каравелов “, а от 2005 година го и ръководеше. Андонов бе и публичен педагог в Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Членуваше и в Общинския действен щаб за битка с COVID-19. Часове след загубата на Андонов подлият вирус лиши живота и на майка му.

Колегите и приятелите му ще го помнят като превъзходен експерт и същински добър човек.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР