Еманципацията създаде един особен, почтен тип жена. Тази дама не

...
Еманципацията създаде един особен, почтен тип жена. Тази дама не
Коментари Харесай

Покажете уважение към себе си, дами: Никога не правете тези 5 неща

Еманципацията сътвори един необикновен, честен вид жена. Тази дама не изисква привилегии въз основа на пола си. Тя избира връзките си сама, а не от боязън от самотност. Тя е непозната на лицемерното кокетство и подправената уязвимост. Ако желае нещо, тя ще си го каже непосредствено.

Не чак толкоз от дълго време една уважавана жена не можеше да си разреши да отиде на ресторант без мъж, да носи панталони, да спори и да показва изострен разум в компанията. Сега модерното общество може единствено да се смее на тези забрани. Но те бяха сменени от нови, свързани във времето с процеса на равноправност.

 равноправност

Какво не би трябвало да прави една самостоятелна жена?

Да обосновава самочувствието си на статуса на околните си: брачен партньор, деца, родители. Ако преди 100 години това е работило тъкмо по този начин - триумфът на една жена се е определял първо от позицията в обществото на нейния татко, по-късно от позицията на нейния брачен партньор, по-късно от триумфа на нейните деца, през днешния ден подобен статут на дамата не наподобява доста прелъстителен.

Дори съпругите на доста богати мъже се пробват да внушат на обществеността, че са приключени персони със лични интелектуални благоприятни условия и занимания. Онези дами, които описват на всички за достиженията на щерка си или сина си, получават купата „ майки “. А за принцесите на тати, които нямат смислени желания в живота си, просто няма какво да се каже.

Красивият облик на муза на популярен създател също избледня и се олющи. Много дами сами биха желали да станат и стават създатели, към които пърхат вдъхновения. Благосъстоянието на околните е доста значимо, само че това не са точки, които би трябвало да си записвате към личното ви позициониране в живота.

 жена

Да изисквате привилегии въз основа на пола

В предишното една млада благородна госпожица не можеше да си разреши да върви по улицата с тежки чанти или да прави работа, изискваща физически старания. Тя трябваше да помоли мъж за това, само че през днешния ден всичко се обърна с главата надолу. Можете, несъмнено, да помолите за помощ. Но би трябвало да сте подготвени в подмяна да предоставите някаква услуга или да изразите благодарността с пари. Ако това ви е мъчно, тогава е по-добре сами да се справите с проблемите. Това е доста по-достоен и допустим излаз в очите на обществото, в сравнение с да се въоръжите с надписа „ Аз съм жена, затова ти си ми задължен “.

Да се задоволява с връзки, учредени на боязън от самотата, от взаимозависимост или от страдание

В далечното минало дамите, които не са съумели да основат семейство, са били подложени на мощен обществен напън. По-добре за дамата е било да си е намерила някой мъж -  какъвто и да е той, единствено и единствено да не остане сама. А тези дами, които са се отказвали от концепцията: „ неприятен, само че мой “, присмехулно са наричани остарели моми и на процедура са ги изключвали от обществото.

Днес нещата са разнообразни. Свободните дами, които живеят за себе си, получават повече почитание и поддръжка в обществото от тези дами, които се съгласяват на всеки мъж, непременно, единствено и единствено да го имат.

 жена

Да казвате обществено от какъв мъж може да сте удовлетворена

Преди еманципацията, с цел да работи или учи, дамата се нуждаеше от разрешението на брачна половинка си. Мъжът по дифолт се смяташе за виновен за материалната поддръжка на фамилията. И макар че обстановките се развиха по разнообразни способи, от време на време се случва прелъстителен млад мъж да се ожени за непривлекателно момиче, само че с богата зестра и авторитетен татко. И въпреки всичко като цяло било е естествено и обикновено да се чака прехрана от мъж.

Днес множеството дами схващат, че в актуалната икономическа обстановка най-вероятно и двамата сътрудници ще работят. Да се приказва за това каква заплата би трябвало да има бъдещият брачен партньор е допустимо само в името на рекламата, което мнозина в действителност и вършат.

Да споделя „ не “, когато в действителност би трябвало да каже „ да “

Не толкоз от дълго време, по исторически стандарти, думата „ да “ в отговор на мъжка самодейност за връзка на практика не съществуваше. Освен в случай че това не е единствено единодушие за брак (но и тогава въпреки всичко би трябвало да получите утвърждението на родителите си). Жената не е изцяло приета като индивид на връзката и затова не може да даде осведомено единодушие. Оттук и разнообразни странни поговорки, като да вземем за пример, че плахото „ не “ е тип „ да “.

Но в сегашния миг „ не ” е като удар с чадър по лицето. Днес се изисква интензивност и разпоредителност и от двата пола. И в случай че човек чуе „ не “, той ще си тръгне и ще постъпи вярно.

Какво ще кажете за дамите, които са възпитани по остарелия метод и не могат да дадат своето единодушие или противоречие толкоз непосредствено? 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР