Ема Радукану се превърна в истинска сензация по време на

...
Ема Радукану се превърна в истинска сензация по време на
Коментари Харесай

Британски медии: Радукану е инструмент за руска пропаганда

Ема Радукану се трансформира в същинска сензация по време на миналогодишното Открито състезание на Съединени американски щати, когато извървя целия път от квалификациите до трофея в Ню Йорк. След това обаче британката записа серия от слаби резултати и реши да приключи съдействието си с Андрю Ричардсън, извел я до най-големия успех в кариерата ѝ, с цел да потърси услугите на по-реномиран експерт. След като не реализира мечтаните резултати и с Торбен Белц, преди дни тийнейджърката разгласи, че ще стартира работа с ново известно име в треньорските среди, а точно Дмитрий Турсунов, който изведе Арина Сабаленка и Анет Контавейт до върховата за всяка от тях втора позиция в ранглистата.

Новината за партньорство на Радукану с руснак не бе призната по никакъв начин положително във Англия, която е една от страните, които най-остро осъждат военните дейности, подхванати от Русия. Припомняме, че точно на шампионатите, провеждащи се в Обединеното кралство, бе неразрешено присъединяване на съветски и беларуски тенисисти.

След новината за решението на 19-годишната състезателка да работи с съветски експерт, английските медии дефинираха Радукану като " инструмент за съветска агитация ", базирайки се на последните изявления на двама представители на английския парламент Крис Брайънт и Джулиан Найт, които бяха измежду първите, остро разкритикували младата тенис сензация.

" Кремъл ще показа това като победа за Русия и ще го употребява като доказателство, че Англия не се интересува от протичащото се в Украйна. Ще бъде в действителност тъпо, в случай че Ема продължи това съдействие. Съветвам я да намерения още веднъж, тя би трябвало да реши деликатно обстановката и най-малко да накара треньора си да осъди варварските дейности на Путин в Украйна ", съобщи Брайънт.

Мнението на лейбъриста бе подкрепено и от неговия сътрудник, член на Консервативната партия - Джулиан Найт, който добави следното: " Не е прелестно да видиш руснак да тренира най-хубавата тенисистка на Англия. Надявам се, че Британската тенис федерация ще се съобщи като водач и ще посъветва Ема по отношение на това какво е най-добре да предприеме ".

According to the British Media, Raducanu’s decision to pick Tursunov - who is Russian - as her new (temporary) coach will be used as Putin`s propaganda. The Labour Party encouraged the US Open champion to reconsider the appointment fearing its propaganda potential.
— Relevant | Tennis Stats & Info (@RelevantTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР