Елизабет II почина вчера следобед в замъка Балморал, Шотландия и

...
Елизабет II почина вчера следобед в замъка Балморал, Шотландия и
Коментари Харесай

Вижте кога ще е погребението на Елизабет - моряци ще теглят ковчега на въжета, а не на коне

Елизабет II умря през вчерашния ден следобяд в замъка Балморал, Шотландия и нейният максимален наследник и правоприемник принц Чарлз към този момент е крал със брачната половинка си Камила като кралица консорт. Смята се, че нейното заравяне ще се състои през седмицата -  в понеделник - 19 септември - и се чака да се организира в Уестминстърското абатство в централен Лондон, написа Mirror.

Първоначалните проекти са ковчегът на кралицата да бъде транспортиран на лафет до абатството, теглен от военноморски щабове - моряци - благодарение на въжета, а не на коне.

Очаква се старши членове на фамилията да ги последват - тъкмо както направиха за погребението на Даяна, принцесата на Уелс и херцога на Единбург.

Военните ще се подредят по улиците и също ще се причислят към шествието.

Държавни глави, министър-председатели и президенти, европейски кралски особи и основни фигури от публичния живот ще бъдат поканени да се съберат в абатството, което може да побере паство от 2000 души.

Службата ще бъде излъчена по малкия екран и се чака да има национално двуминутно безмълвие.

В същия ден на погребението, ковчегът на кралицата ще бъде отвеян в параклиса " Сейнт Джордж " в замъка Уиндзор за гала.

 Hundreds of people have gathered outside Buckingham Palace to pay their respects

По-късно вечерта ще има персонална работа с висши членове на кралското семейство.

Последното място за отмора на кралицата ще бъде мемориалният параклис на крал Джордж VI, пристройка към основния параклис - където са заровени майка й и татко й, дружно с праха на сестра й, принцеса Маргарет.

Ковчегът на Филип ще бъде изместен от Кралския трезор до мемориалния параклис, с цел да се причисли към този на кралицата.

Преди погребението на кралицата се чака нейният ковчег да лежи подготвен след церемониална върволица през Лондон. Тя ще продължи четири цялостни дни.

Архиепископът на Кентърбъри ще организира къса работа след идването на ковчега.

Стотици хиляди хора ще минат около ковчега на катафалка и ще отдадат почитта си, тъкмо както направиха при погребението на кралицата майка през 2002 година

Очаква се висши кралски особи също да отдадат своя лична преносима респект, като стоят на стража на избран стадий към ковчега – традицията, известна като Бдението на принцовете.

Бъкингамският замък разгласи гибелта на кралицата в 18:30 ч., заявявайки: " Кралицата умря спокойно в Балморал този следобяд. Кралят и кралицата ще останат в Балморал довечера и ще се върнат в Лондон на следващия ден. "

Новият крал Чарлз отдаде респект на майка си, като сподели: " Смъртта на моята обичана майка, Нейно Величество Кралицата, е миг на най-голяма горест за мен и всички членове на фамилията ми.

Скърбим надълбоко за кончината на един скъп суверен и доста обичана Майка. Знам, че загубата й ще бъде надълбоко почувствана в цялата страна, Кралствата и Британската общественост и от безчет хора по света.

По време на този интервал на печал и смяна аз и моето семейство ще бъдем утешени и подкрепени от нашето познание за уважението и дълбоката обвързаност, в които кралицата беше толкоз уверена. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР