Елина Свитолина отстрани водачката в световната ранглиста и се класира

...
Елина Свитолина отстрани водачката в световната ранглиста и се класира
Коментари Харесай

Свитолина би Швьонтек за полуфинал на Уимбълдън

Елина Свитолина в профил лидерката в международната класация и се класира за полуфиналите на Уимбълдън. Украинката победи Швьонтек след 7-5, 6-7(5), 6-2 след два часа и 41 минути игра. Нейна съперничка в борбата за място на финала ще бъде Маркета Вондроушова от Чехия.

След като завоюва първия сет, украинката навакса закъснение от 1-3 за 4-3 в своя изгода във втората част. Стигна се до тайбрек, в който Елина Свитолина поведе с 4:1 точки, само че полякинята обърна до 7:5 и изравни. В третия сет украинката взе пет следващи гейма до 5-1 и сполучливо завърши дуела.

Свитолина взе участие с уайлд кард на Уимбълдън. Тя доближава до тази фаза на шампионат от Големия шлем за трети път в кариерата си. Досега тя имаше два полуфинала през 2019 година – на Уимбълдън и на US Open. Уимбълдън остава единственият шампионат от Шлема, в който полякинята не е достигала до полуфиналите.

„ Честно казано не мога да осъзная сега всичко, което се случва. Невероятно щастлива съм, че имам опция да играя тук, да направя подобен мач. През цялото време бях водена от голямо ентусиазъм. Ига е освен необикновен първенец, само че и извънреден човек. Тя бе[e една от първите, които показаха ясно поддръжката си и направиха стъпки, с цел да оказват помощ на моя народ. Със сигурност и за нея не беше елементарно “, сподели Свитолина. След което сподели, че.

Маркета Вондроушова в профил четвъртата сложена Джесика Пегула. 42-ата в международната класация чехкиня победи след 6-4, 2-6, 6-4. Тя стана третата непоставена тенисистка, която побеждава четири сложени съпернички, с цел да стигне до полуфиналите в Лондон.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР