Еликсир на младостта, тайната на дългия живот, рецепта за вечно

...
Еликсир на младостта, тайната на дългия живот, рецепта за вечно
Коментари Харесай

Здраво тяло със зехтин и мед на гладно

Еликсир на младостта, тайната на дългия живот, рецепта за постоянно здраве и така нататък – това са все избрания за една напълно простичка, само че доста ефикасна рецепта, чиято съществена съставна част е медът.

В нея се съдържат още лимонен сок и зехтин. Ето и какво ви е нужно, с цел да я извършите – точното количество на продуктите е по 100 г мед и лимонен сок и 50 мл зехтин.

Всичко това се смесва в чашка и се разбърква, до момента в който сместа се уеднакви. Тази приятна на усет примес се приема всяка заран на гладно – можете да хапвате по една чаена лъжичка всеки ден. След като сместа свърши, пригответе си нова доза.

Защо въобще да си я приготвите – защо тъкмо оказва помощ? На първо място след няколко дни консумация от сместа ще забележите, че изглеждате доста по-свежи, откакто се разсъните.

Лекът с мед, лимон и зехтин, ще усъвършенства храносмилането и ще помогне на организма да изхвърли токсините. Това, несъмнено, ще се отрази добре и на кожата – тя ще се почисти, тенът ще стане по-равен.

Благодарение на потребните съставки, които се съдържат и в трите продукта, имунната ви система ще бъде нараснала и ще ви бъде по-лесно през зимата.

 Зехтин

Зехтинът оказва помощ за детоксикацията на черния дроб, сполучливо прочиства жлъчните пътища, усъвършенства и работата на стомашно-чревния тракт, показват голям брой изследвания. От друга страна той може да бъде потребен при болести на сърцето, също така е известно, че попречва развиването на Алцхаймер.

За лимоновия сок надали може да се каже нещо ново и друго. На всеки е известно, че в лимона има доста витамин С, което го прави и извънредно подобаващ изключително за този интервал от годината.

Съвсем скоро ще се зададе и грипната вълна, а имунната ви система ще бъде доста по-подготвена, в случай че сте я подсилили благодарение на този домакински лек.

Медът, който се съдържа в рецептата, също е извънредно богат на витамини – съдържа витамини от група В, доста витамин Е, К и не на последно място витамин С.

Пчелният мед е измежду продуктите, които най-лесно и бързо могат да оказват помощ на организма след дълготрайно боледуване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР