Eлхата пред община Пловдив, светлините на която ще бъдат запалени

...
Eлхата пред община Пловдив, светлините на която ще бъдат запалени
Коментари Харесай

13-метрова елха грейва пред общината

Eлхата пред община Пловдив, светлините на която ще бъдат запалени на 30 ноември, петък, в 17.30 часа, е висока 13 метра. Тя ще има над 4 хиляди зелени клонки и ще наподобява в действителност внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в гр. Раковски.

Пловдивската елха е към 1 звук тежка; дружно с украсата - 1.5 тона.

Доставена е от Раковски до Пловдив в 40 кашона. Всяко едно от 4-те хиляди клонки първо доста деликатно се изважда от кашона, игличките се разперват, разклоненията се „ бухват “. После клончетата се подават по „ жива верига “ до върха. Елхата се издига на пръстени, като всеки пръстен е висок над 70 см.

Успоредно с монтажа върви и украсяването. Декорацията е от хармонично ситуирани дребни, междинни и огромни звезди, съчетани с червени и сребърни топки. Около елхата ще има жилков гирлянд, който вечер и през нощта ще свети в студена светлина. Студена светлина ще има и в долната част на еалхата, на към метър от основата й. Останалата част от елхата ще свети вечер и през нощта в топъл колорит. За върха се планува мигаща блиц светлина.

Единадесет души от фабриката в гр. Раковски са ангажирани с издигането и украсяването на елхата. Монтажът стартира във вторник и ще завърши през днешния ден следобед.

Светлините на Коледното дърво ще бъдат запалени от Кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, който ще насочи и привет към пловдивчани и посетители на града. На сцената ще се изявят Детска вокална групировка „ Омайниче “ с началник Таня Орманова, гайдари от Гайдарски състав „ Родопчани “ към Народно читалище „ Гого Мавров – 1930 “ Пловдив, с началник Веселин Козарев и Фолклорен танцов отбор „ Седенчица “ с началник Рени Вълчева и хореограф Нели Карабахчиева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР