Елеутерокок или още сибирски жен-шен е адаптогенна билка, която расте

...
Елеутерокок или още сибирски жен-шен е адаптогенна билка, която расте
Коментари Харесай

Елеутерокок и неговата чудодейна сила

Елеутерокок или още сибирски жен-шен е адаптогенна билка, която пораства в Далечния Изток – Китай, Япония, Корея, под формата на невисок остър шубрак. Елеутерокок има следните свойства – усъвършенства доста умствената активност, оказва помощ също и за повишение на работоспособността, спомага за регулирането на кръвното налягане и повишението на апетита.

Като цяло елеутерокока подтиква нервната система и се предлага при стрес и напрежение. Тази билка съумява да спомогне за намаляването на токсините в организма при лечение на ракови болести. Освен това бързо и съответно стопира възпалителни процеси.

Прекалената приложимост на билката или другояче казано предозирането може да докара до няколко странични резултата – тревога, нервност, бодърствуване. Това растение не се предлага на хора в 2 и 3 етап на хипертония, при повишена телесна температура и не е добра концепция да я пиете след обедните часове. Бременни дами и децата също не трябва да одобряват билката, тъй като тя е в действителност мощен стимулатор и не е подобаваща за малчугани, както и за плода в утробата на майката.

За да се сътвори някакво лекарство с елеутерокок най-често се употребяват коренището на растението и по-малко листата. Лекарствата с елеутерокок спомагат доста за проблеми с бъбреците, сърдечни болести и за атеросклероза. Може да се пие под формата на отвара, а също се продават и разнообразни добавки, които го съдържат.

Като цяло елеутерококът има извънредно удобен и тонизиращ резултат върху организма, доста усъвършенства концентрацията, един от най-хубавите имуномодулатори.

Както към този момент споменахме, употребява се при лекуване на раково заболели за да извлича и пречиства организма от токсините, които е събрал в резултат на лекуването, да вземем за пример след извършена лъчетерапия.

 Елеутерокок и неговата чудодейна мощ

При сходно отпаднало положение се предлага да се направи на болния запарка от Елеутерокок – оставете да заври чаша вода, след което прибавете чаша смлени корени от билката и оставете да поври на слаб котлон 15 минути, след което го отдръпнете и оставете да се кисне още половин час. Най-накрая би трябвало да го прецедите и да приемате по 3 с.л. 3 пъти дневно 30 минути преди всяко хранене. Ще усъвършенства силите в организма ви. Тази запарка спомага доста и при загуба наизуст.

Същността на тази билка е постоянно съпоставяна с гуарана. Можете да си вършиме и отвари като смесвате елеутерокока с други билки – алена боровинка, джинджифил, френско грозде.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР