Електронното досие на автомобила ще даде възможност на купувачите да

...
Електронното досие на автомобила ще даде възможност на купувачите да
Коментари Харесай

Разработват електронно досие на автомобила

Електронното досие на автомобила ще даде опция на купувачите да бъдат сигурни, че няма нищо поправяно по него в незаконен сервиз. Това съобщи по Нова телевизия някогашният началник на КАТ-София Тенчо Тенев.

Според него концепцията ще способства за това да няма незаконни сервизи, а на нарушителите и да бъдат налагани санкции.

Мнение изрази и Румен Дунев, съгласно който упражняването на сервизна дейност трябва да стартира с регистрация на сервизите. По думите му всеки, който желае да прави такава активност следва да съобщи желанието си в министерството и да бъде регистриран.

От разнообразни автомобилни асоциации също поддържат концепцията, защото това ще изведе автосервизите от сивия бранш на пазара. 

От националната камара на автосервизите са желали да има регистрационен режим.

" Това е първата стъпка преди да се премине към електронно досие. Хората, които ще попълнят електронните книжки на автомобила би трябвало да са упълномощени за това ", сподели Дунев.

Припомняме, че концепцията за дигитално досие на автомобила беше прокарана от министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков предишния месец. Тя бе подкрепена и от министъра на електронното ръководство. В рамките на плана се планува да бъде основан и Единен указател на колите в България. 

Идеята е в електронното досие да се събира цялата информация за автомобила: благосъстоятелност, година, преминати прегледи, съществуване и липса на застраховки, осъществявани поправки и т.н. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР