Електромобилите все по-активно заемат позиции на автомобилния пазар. Така например,

...
Електромобилите все по-активно заемат позиции на автомобилния пазар. Така например,
Коментари Харесай

Европейските производители тръгват по пътя на Airbus

Електромобилите все по-активно заемат позиции на автомобилния пазар. Така да вземем за пример, във Франция през юли и август са продадени 2776 машини на електричество, което е с цели 40% повече от аналогичния интервал на 2016 година А от началото на годината в страната са осъществени продажби на 16 331 нови коли на ток, което е много сериозен индикатор.
Очаква се, през идващите 10-15 години, колите с мотори с вътрешно горене да бъдат неразрешени в няколко европейски страни. Към тях евентуално ще се причислят Китай, Индия и Съединени американски щати. Всичко това ще сложи в тежко състояние автомобилните производители, които търсят излаз от обстановката.
Една от възможостите за това бе посочена от вицепрепрезидентът на Европейската комисия по енергетиката Марос Сефкович, представен от Automotive News. Според него, при неизбежния растеж на продажбите на електрически автомобили ще се усили и търсенето на акумулатори за тях. А това е бранш, който производителите не бързат да развиват. Той обаче може да донесе много проблеми на фирмите от Европа, защото те ще се окажат подвластни от китайските и американски производители на батерии.
За да се избегне сходна взаимозависимост, Сефкович прикани автомобилните компании на Стария континент да обединят технологиите и капиталите си и да тръгнат по пътя на Airbus. През 70-те години на предишния век авиационният тръст губи борбата с съперника си Boeing, само че откакто се трансформира в общоевропейска компания съумява да навакса изоставането си от американците. Сега сходна обстановка се следи и при производителите на акумулатори.
„ Американските и китайските компании, правещи акумулатори, се откъснаха напред и европейците не могат да ги настигнат. В същото време при някои модели електрически автомобили цената на батериите доближава към 40% от цената на цялата машина. Ние не можем да си позволим да бъдем подвластни от други производители, защото по този метод те ще ни диктуват условия и ще създадат нашите електрически автомобили неконкуретноспособни”, изясни Сефкович.
Вицепрезидентът на Европейска комисия по енергетика е безапелационен, че компаниите на континента би трябвало бързо да обединят сили, защото производството на акумулатори крие големи вероятности, а пазарът през околните няколко години ще нарасне доста.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР