Електрическият скутер на Vespa се очаква още тази година и

...
Електрическият скутер на Vespa се очаква още тази година и
Коментари Харесай

Първият е-скутер на Vespa идва в Европа през октомври

Електрическият скутер на Vespa се чака още тази година и в този момент към този момент става по-ясно по кое време тъкмо ще може да се сдобиете с него. Наречен Vespa Elettrica, производството му започва идващия месец и в Европа ще може да се купи от октомври. Желаещите в Съединени американски щати и Азия ще би трябвало да чакат чак до началото на 2019 година
Компанията Piaggio към момента не е оповестила цена , само че споделя, че Vespa Elettrica ще коства съгласно сегашните електрически модели от висок клас.

Скутерът има оптимален пробег от 100 км. и е по-мощен от общоприета 50сс машина. Батерията се зарежда за четири часа и може да работи пълноценно до хиляда цикъла или 10 години преди потенциалът ѝ да падне до 80 %.

Максималната скорост към момента е незнайна, само че нормално тези модели са лимитирани до 20 км/ч. Vespa Elettrica е изцяло безшумна и има някои AI функционалности като засичане на пешеходци и коли, както и подсещане на различен маршрут при запушване.

Piaggio има намерение да пусне и хибрида Elettrica X с оптимален пробег 200 км. и по-малка батерия. Когато тя се изтощи, ще се включва генератор на бензин.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР