Електрическите товарни велосипеди стават предпочитани от доставчиците на пратки(снимка: Amazon) Глобалният

...
Коментари Харесай

Amazon започва доставки с електрически велосипеди


Електрическите товарни колела стават желани от доставчиците на колета
(снимка: Amazon)

Глобалният онлайн търговец Amazon пусна първия си „ център за микромобилност ” в Обединеното кралство като част от план за подмяна на замърсяващите камиони за доставка на колета с електрически товарни колела и, в някои случаи, с пешеходни куриери.

Проектът има за цел да помогне на Amazon да реализира своите климатични цели за 50 % въглеродно неутрални доставки до 2030 година Започвайки от лондонския квартал Хакни, компанията възнамерява да доставя 1 милион колета годишно благодарение на пешеходни куриери и електрически товарни колела, в допълнение към доставките с електрически ванове.
още по темата
Е-доставките ще се ползват в границите на една десета от зоната с ултра-ниски излъчвания в Лондон, където транспортните средства се таксуват въз основа на количеството излъчвания, които създават. Електрическите колела и електрическите транспортни средства са освободени от тази такса.

Междувременно Amazon разгласи проектите си да отвори нови центрове за микромобилност през идващите месеци. Компанията към този момент ръководи 1000 електрически микробуса за доставка в Обединеното кралство. По-късно тази година най-големият интернет търговец възнамерява да показа нова линия ванове, създадени от Rivian в Съединени американски щати.

Електрическите товарни колела стават все по-популярни измежду фирмите за доставки. Пощенският и куриерски оператор FedEx също употребява е-велосипеди за доставка на пакети в Лондон. UPS внедрява електрически товарни колела в Сиатъл, Съединени американски щати. В Ню Йорк доставчиците на храна употребяват съвсем извънредно електрически колела.

Amazon към момента не е дал детайлности за това какви електрически колела ще употребява. Те най-вероятно ще бъдат сходни на мини-камионите, въведени за първи път от немската работа за доставки DPD и създадени от започващата компания EAVan, или четириколесните транспортни средства за доставка eQuad, употребявани от UPS.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР