Elegend AG, базирана в Байлнгрис/Мюнхен, Бавария, преосмисля легендарните рали автомобили.

...
Elegend AG, базирана в Байлнгрис/Мюнхен, Бавария, преосмисля легендарните рали автомобили.
Коментари Харесай

Elegend EL1 - без компромиси – 816 кончета и за 890 000 евро! - видео

Elegend AG, основана в Байлнгрис/Мюнхен, Бавария, премисля именитите рали коли. По този метод компанията подсигурява, че историята на тези митове продължава да живее не като ретро транспортни средства, а като нови електрически суперавтомобили. След като първият супер състезателен автомобил EL1 беше показан преди две години, в този момент фабриката създава подготвен за шофиране първообраз и афишира нови детайлности.

Напълно електрическият Elegend EL1 ще се създава ръчно от 2024 година и с двата си електрически мотора ще има мощ от 600 кВт/816 к.с., която ще се доставя и на четирите колела.

Първото им транспортно средство е EL1, работата по което сега завършва. Визуално късият единствено 4,15 м автомобил с две порти е основан на Audi Sport Quattro S1 с неговите пропорции и мощни калници.Освен експресивния си дизайн, Elegend EL1 е изключително впечатляващ заради доста късото си междуосие от 2,44 метра.



Заедно с софтуерната компания Roding Mobility GmbH, експерт по концепции и прототипи, Elegend проектира своя лична софтуерна платформа. Въглеродният монокок, създаден посредством специфичен индустриален развой, разрешава по-твърда конструкция с по-малко тегло. Новоразработената алуминиева подрамка за предната и задната част улеснява достъпа за обслужване и поддръжка и прави допустимо създаването на нови производни на платформата. Това прави EL1 бърза и безкомпромисна машина за шофиране.

Ниска и компактна „ оранжерия “ и необятни калници характеризират новата интерпретация на рали иконата от 80-те години. „ Нашата неповторима съществена идея остава недокосната, само че цялата платформа се усъвършенства във връзка с неотстъпчивост, продуктивност, тегло и резистентност “, изяснява Маркус Холцингер, основен изпълнителен шеф на ELEGEND AG.

Непрекъсната тънка линия от LED светлини господства в задната част, а на вратата на багажника има и задно крило. На капака има намек за капака с три слота за изстудяване на класиката. Под него се намира дълбока предница с необятен челен спойлер и черна вътрешна маска.

В допълнение към модерната информационно-развлекателна система от висок клас, включваща Bluetooth интерфейс, навигация и мултимедийна функционалност, климатик, камера за заден ход, датчици за паркиране и електрическите прозорци обезпечават задоволително комфорт. Пилотът и навигаторът имат несъмнено задържане в самостоятелните спортни седалки с твърди черупки, когато EL1 спринтира до 100 км/ч за към 2,8 секунди а достигането на 200 км/ч лишава 7,5 секунди. Производителят показва оптималната скорост от 300 км/ч.

Батерията с потребен потенциал от 80 квтч може да се употребява с до над 200 кВт DC функционалност за бързо зареждане, 22 кВт AC/DC вграден преобразувател на заряден ток обезпечава бързо зареждане вкъщи или в придвижване. Батерийните кафези са ситуирани в централния тунел и зад първия ред седалки подформата на Т. Предимство на компановката е ниската позиция на седене и ниския център на тежестта.

Благодарение на новоразработената тактика за изстудяване, както и на зареждането и мощността, две обиколки на Nürburgring Nordschleife могат да бъдат приключени със спортна скорост с едно зареждане на батерията без никаква загуба на продуктивност.

Предлагат се две стратегии за шофиране, общоприета и спортна. Окачването с висока продуктивност може да се контролира на три разнообразни равнища. Система за покачване на окачването се предлага от ELEGEND като алтернатива. В допълнение към ABS и ESP, сигурността на позволеното за придвижване по пътищата спортно купе е усъвършенствана от тракшън надзор, въздушни възглавници за лидера и пасажера до него и високоефективна спирачна система.

EL1 ще се създава ръчно в дребна серия от 30 бройки, започваща през 2024 година Цената на автомобил е 890 000 евро плюс Данък добавена стойност. Предвидено е да последват още две икони на същия модел в модерното произвеждане на каросерии, също лимитирани до 30 автомобила всяка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР