Американският производител на 100% електрически автомобили Rivian Automotive обяви, че

...
Американският производител на 100% електрически автомобили Rivian Automotive обяви, че
Коментари Харесай

Rivian получи 827 млн долара от Илинойс

Американският производител на 100% електрически коли Rivian Automotive разгласи, че компанията е получила пакет тласъци на стойност от 827 млн щатски $ от Министерство на търговията и икономическите благоприятни условия на щата Илинойс.

От Rivian анонсират, че средствата ще оказват помощ на компанията да разшири активността с щата, включително в разширение и увеличение на потенциала на индустриалната база, обучаването и наемането на нова работна ръка, и стартирането на напълно новото и трето пазарно предложение на марката- R2.

" Подкрепата от щата ще ни разреши бързо да пуснем на пазара нашия средноразмерен и да предоставим още по-голям избор на потребителите на електрически автомобили. Губернаторът Прицкер постоянно е бил мощен бранител на даването на стопански благоприятни условия за жителите на Илинойс и притежателите на бизнес. Очакваме с неспокойствие да продължим нашето тясно партньорство и да надграждаме триумфа, на който се радваме ", разгласи Ар Джей Скариндж, създател и изпълнителен шеф на Rivian Automotive.

От американската компания споделят още, че R2 ще стартира да се създава в Нормал, Илинойс, като ще се сглобява паралелно с познатите на пазара R1S и R1T, както и с портфолиото лекотоварни електрически автомобили на Rivian.

От стартирането на производството в Нормал през 2021 година, Rivian регистрира повече от 100 000 съединени електрическия автомобил.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР