Ела в Тайната градина!“ За човек като мен подобна покана

...
Ела в Тайната градина!“ За човек като мен подобна покана
Коментари Харесай

Ела в Тайната градина

„ Ела в Тайната градина! “ За човек като мен сходна покана е повече от изкусителна. Чудех се каква ще е тази градина и откровено се надявах да не се окаже група за обмяна на препоръки за садене на домати и тиквички. Не че имам нещо срещу саденето, само че какво тайнствено може да има в един разсад?

Оказа се, че Тайната градина е място – виртуално, само че и действително, където се събират хора, с цел да оцветяват. Виртуално, с цел да споделят своите рисунки, а действително – един път на месец или два, с цел да обменят хрумвания и опит. Съвсем умишлено не пиша „ деца “, тъй като даже и малчуганите да са добре пристигнали там, това е група най-вече за огромни. Не мога да ги нарека „ възрастни “, тъй като никой с занимание като оцветяване няма по какъв начин да е подобен.

„ Тайната градина на рисувателните книги “ е основана след появяването и у нас на две заглавия, трансформирали се в международен феномен. „ Тайната градина “ и „ Омагьосаната гора “ са издадени в 30 страни в невероятния тираж от 1,5 милиона продадени екземпляра досега. Авторката Джохана Басфорд е същинска вълшебница с писеца и сама се дефинира като “илюстратор и буен поддръжник на мастилото, който избира моливи и химикалки пред пикселите ”. Нейните черно-бели изящни форми дават опция на всеки да ги трансформира в ярки (или пастелни) творби.

Това са книги за оцветяване, само че повярвайте ми, в случай че до момента сте виждали единствено такива за деца, въображението не може да ви приготви за стотиците дребни елементи, причудливите растения, цветя и всевъзможни животинки, които единствено чакат да бъдат открити, дорисувани и оцветени.

С над 90 страници изданията наподобяват като опция да им посветите даже няколко години от живота си. Всяка страница съставлява неповторима картина с десетки, даже стотици елементи, тъй че да е предизвикателство даже и за положителните художници.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР