El País: 34 имота, свързани с руски бизнесмени са открити

...
El País: 34 имота, свързани с руски бизнесмени са открити
Коментари Харесай

Испанските власти откриха 34 руски обекта

El País: 34 парцела, свързани с съветски предприемачи са открити в Испания
В Испания бяха открити 34 парцела, свързани с предприемачи от Русия,съобщава испанският обществено-политически вестник El País, базирайки се на следствия.

Според изданието в хода на следствие, подхванато от Генералния съвет на нотариусите на Испания, в страната са открити четири яхти, кей за лодки и 29 недвижими парцела, благосъстоятелност на съветски бизнесмени, които преди този момент са били глобени.

Разкритите от испанските управляващи парцели на руснаци се намират по средиземноморското крайбрежие на Испания. Повечето от обектите се намират в Каталуния, по-специално в провинциите Жирона и Тарагона, други се намират в Андалусия, Валенсия, а също и на Балеарските острови, написа Лента.ру.

Според El País евентуалният притежател на някои от разкритите активи е основният изпълнителен шеф на „ Ростех “ Сергей Чемезов.

Отбелязва се, че обектите, които са частна благосъстоятелност, са открити с помощта на работата на Генералния съвет на нотариусите и неговия централизиран орган за попречване на изпирането на пари.

След въвеждането на ограничавания в чужбина органите на властта започнаха да задържат, по-специално, яхтите на руснаците, които бяха под наказания. В края на март американските сенатори предложиха изпращането на конфискуваните съветски активи в помощ на Украйна.

Властите на Съединени американски щати също обявиха, че са решили да не връщат арестуваните им активи на съветски бизнесмени в бъдеще.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР