Екзотиката на ботаническата градина Нонг Нуч в Патая.Тропическата градина Нонг

...
Екзотиката на ботаническата градина Нонг Нуч в Патая.Тропическата градина Нонг
Коментари Харесай

Екзотиката на ботаническата градина Нонг Нуч в Патая

Екзотиката на ботаническата градина Нонг Нуч в Патая.Тропическата градина Нонг Нуч (Nong Nooch) в Патая, Тайланд, обгръща повърхност близо 250 хектара. Тя е най-голямата ботаническа градина в Югоизточна Азия. Първоначално концепцията е била тук да се отглеждат локални плодове, само че по-късно се взема решение да се сътвори градина, в която да се запазят избрани сортове растения и цветя, като в следствие да се отвори за туристи.

Tук има голямо многообразие от красиви и чудесно поддържани растения, подредени в съвършена естетика.

Екзотичният парк  Нонг Нуч е разграничен на няколко тематични бранша.

„ Френската градина “ е на съвсем 4 акра и е въодушевена от градините на Версай от 17-ти век .

В Animal Garden пък има статуи камили, слонове, леопарди и елени.

„ Градината на Стоунхендж “ е построена по модел на известния праисторически монумент в Англия, а скатът, наименуван Butterfly Hill, е засаден с разнообразни цветни цветя с форма на пеперуда.

„ Градината на пустинните рози “, „ Италианската градина “, „ Градината на орхидеите “, „ Долината на цикасите “ са единствено някои от превъзходните тематични градини в Нонг Нуч в Патая.

„ Синята градина “ в тропическия парк Нонг Нуч е отдадена на папрати и палми. Тук е събрана неповторима сбирка от 1100 типа палми . Това е и най-голямата сбирка на палмови дървета, събрани на едно място. Най-богата е сбирката от цикаси. Те порастват основно в тропическа среда и могат да живеят до няколкостотин години. За страдание доста типове цикаси са застрашени и по тази причина Нонг Ноч си партнира с организации като IUCN (Международен съюз за запазване на природата). Основната цел на резервата е да резервира тези красиви растения за бъдещите генерации.

Тайланд е прочут със своите красиви орхидеи. В Nong Nooch Garden човек може да се наслаждения на над 650 сорта орхидеи с разнообразни форми и цветове.

Тук се откглеждат доста кактуси и сукуленти, които нормално обичат по-сухи пустинни условия. Въпреки че тайландският климат е прекомерно мокър за тях, експертите от резервата съумяват да ги отглеждат и да основат идеална среда.

Огромна сбирка от стотици разновидности на хеликония и джинджифилови цветя също участва в градините. Тези красиви растения, с които Тайланд е толкоз прочут, имат неповторими ярки цветове.

Този хубав тропически парк предлага освен приятност за очите. Посетителите могат да се насладят на разнообразна стратегия –  тайландски културни традиции, в това число сватбена гала, обичайни тайландски танци с танцьори в елегантни дрехи и музикални осъществявания. Освен дребен зоопарк, езерца с рибки и градини с птици и пеперуди, туристите могат да се впуснат в развлечения като яздене на слон, колоездене или да нахранят с банани стадо от слонове и да допрян тези добродушни колоси.

В Nong Nooch Gardens има няколко ресторанта и заведения за хранене, където се сервира тайландска, западна и индийска кухня, както и разнообразни морски блага.

 

Екзотиката на ботаническата градина Нонг Нуч в Патая

 

 

 

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР