Екзотични стоки като бананите може да бъдат признати за социално

...
Екзотични стоки като бананите може да бъдат признати за социално
Коментари Харесай

Войната в Украйна връща дефицит от времето на соца в Русия

Екзотични артикули като бананите може да бъдат приети за обществено важен артикул в Русия и вносните мита за тях да бъдат краткотрайно анулирани. Това заяви ТАСС, базирайки се на протокола от съвещанието на държавната комисия за икономическо развиване под председателството на Максим Решетников, началник на Министерството на икономическото развиване на Руската федерация.

" Министерството на икономическото развиване да обезпечи изследването на опцията бананите да бъдат причислени към категорията на обществено значимите артикули в границите на работната група по митническите разпореждания и реактивните ограничения във външната търговия ", - се споделя в документа, с който изданието организацията разполага, утвърден от първия вицепремиер на Русия Андрей Белоусов.
-->
Освен това в протокола се показва, че митническата ставка за бананите, която сега е 4%, само че не по-малко от 0,015 евро за 1 кг, ще бъде краткотрайно анулирана. Вносът на банани в Русия през последните години възлиза на 1,3-1,5 млн. тона годишно, а един от най-големите снабдители е Еквадор. Въпреки това, както се отбелязва в обявата, доставките за Русия през 2022 година са намалели с 4,54 млн. кашона (всеки съдържащ 18,14 кг. от плода), което е провокирало повишение на цените на бананите на дребно.

" Предложението за категоризиране на бананите като обществено важен артикул се преглежда от Роспотребнадзор. В момента това предложение е в развой на създаване ", обявиха от организацията.

Валерий Гартунг, началник на Комитета на Държавната дума за защита на конкуренцията, съобщи пред в. " Известия ", че тази самодейност може да бъде оценена единствено позитивно, защото след анулацията на митото цените на този артикул могат да се намалят, написа БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР