Eкспертна и финансова подкрепа ще предостави Международна агенция за атомна

...
Eкспертна и финансова подкрепа ще предостави Международна агенция за атомна
Коментари Харесай

Международни експерти ще оценяват състоянието на бивши уранови мини в страната

Eкспертна и финансова поддръжка ще даде Международна организация за атомна сила (МАЕЕ) за създаването на национална тактика за рекултивация на някогашните уранодобивни мини в България. В тази връзка заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов се е срещнал с специалисти на организацията и представители на " Екоинженеринг-РМ ", Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Агенция за нуклеарно контролиране (АЯР), Националният център по радиобиология и радиационна отбрана (НЦРРЗ), се схваща от известие на ведомството до медиите.

Проектът планува правене на тактика и закупуване на нужната измервателна техника и съоръжение за обезпечаване на високоефективен развой на преправка на нечистите с уран руднични води.

Работата по плана ще продължи две години, в които ще бъдат осъществени разбор и оценка на положението на някогашните уранови руди в България. В тази връзка интернационалните специалисти на ръководените от Екоинженеринг-РМ " ЕООД обекти ще посетят страната и ще се срещнат с информацията за състава на рудите, положението на подземните и надземните води, оферти за нововъведения в съществуващите мощности и пускане на процедура от страна на МАЕЕ – напълно с нейно финансиране - за закупуване на определеното оборудване
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР