Експерти твърдят, че не всяка е полезна за човешкия организъм.

...
Експерти твърдят, че не всяка е полезна за човешкия организъм.
Коментари Харесай

Следобедната дрямка - най-много 40 минути

Експерти настояват, че не всяка е потребна за човешкия организъм. Така да вземем за пример следобедната сънливост не би трябвало да трае повече от 40 минути. В противоположен случай нашият „ вътрешен часовник ” и цикълът на съня може да бъдат нарушени.
Човекът е биологично „ програмиран ” да спи през по-голямата част от нощта и да почива един път за малко в границите на деня. Температурата на нашето тяло спада най-вече в интервала сред 13:00 и 15:00 часа, по тази причина през тези часове се усещаме най-сънливи.
 7 нездравословни навика, които ви докарват неприятен сън 7 нездравословни навика, които ви докарват неприятен сън
Чудили ли сте дали спите пълноценно и в случай че не, какво е чувството да се събудиш изцяло отпочинал, даже в 7 часа сутринта? Има някои нави...
Според учените, следобедният не е изцяло безвреден. Ново изследване демонстрира, че в случай че човек спи следобяд повече от 40 минути, се усилва рискът от физически разстройства, написа БГНЕС.
Изследването обгръща 300 000 души, а резултатите демонстрират връзка сред следобедната сънливост и развиването на по този начин наречения метаболитен синдром, който включва наднормено тегло, високо кръвно налягане, нараснали равнища на холестерол. Проучването е показано на годишната конференция на Американския лицей по кардиология, оповестява МИА.
Според данните, по време на сън с дълготрайност над 40 минути денем, тялото „ мисли ”, че е в положение на бездънен сън, което се отразява съществено на метаболизма. Това е повода след сходно спане човек да се усеща даже по-изморен, в сравнение с е бил преди този момент. Разковничето е да не се прекалява със спането.
Хора, които спят най-вече половин час денем, се усещат по-бодри, отпочинали, свежи и в добра кондиция. При по-дълбок сън мозъкът минава във фаза на „ мудни талази ”, след което човек постоянно се усеща по-изморен и объркан.
 Хипертониците се нуждаят от повече сън Хипертониците се нуждаят от повече сън
Водещият откривател в Държавния проучвателен център по превантивна медицина в Москва – Т. Хломогорова, описа пред РИА Ново...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР