Експерти по изкуствен интелект твърдят, че на този етап няма

...
Експерти по изкуствен интелект твърдят, че на този етап няма
Коментари Харесай

Експерти по изкуствен интелект: Технологията е в зародиш, няма нужда от строги регулации

Експерти по изкуствен интелект настояват, че на този стадий няма смисъл да се постановат строги разпореждания за неговото развиване, защото технологията към момента е в зародиш и бюрокрацията единствено ще забави напредъка в тази област, предава Си Ен Би Си.

Понастоящем ИИ системите имат способността да извършват релативно лимитирани функционалности – да играят игри, да превеждат езици и да предлагат наличие.

Според специалистите технологията е по-близо до свещения граал в сферата, прочут като неестествен общ разсъдък (​AGI) – хипотетичната дарба на ИИ да схваща или научава интелектуални задания, с които се оправят хората, в сравнение с е била през 60-те години на предишния век.

Специалисти в региона са декларирали пред Си Ен Би Си,  че качествата на изкуствения разсъдък, които съществуват сега, са доста пресилени от някои хора. По думите на професора от Кеймбриджки университет Нийл Лоурънс, терминът „ изкуствен интелект “ се е трансформирал в нещо, което е надалеч от действителността.

„ Никой не е основал нещо, което да прилича опциите на човешкия разсъдък. Съществуват само елементарни логаритми за взимане на решения “, разяснява той.

По тази причина съгласно него няма потребност регулаторите да вкарват по-строги правила за развиването на технологията в този миг.

„ Хората споделят: Ами в случай че създадем ИИ, които има свободна воля. Мисля, че сме доста надалеч от това да бъде съответстваща полемика “, споделя Лоурънс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР