Експертът по пътна безопасност Диана Русинова, член на борда на

...
Експертът по пътна безопасност Диана Русинова, член на борда на
Коментари Харесай

Ужасяващо! Експерт: Една от жертвите на Семерджиев е била в колата! Намерихме части от тялото вътре

Експертът по пътна сигурност Диана Русинова, член на борда на Европейския център за транспортни политики, разкрива пред ПИК тайните към адската покруса, породена от рецидивиста Георги Семерджиев на столичния бул. „Черни връх“.

Колко души са се возили в мощния джип, каран от надрусания Семерджиев в нощта на нещастието? Каква е ролята на тъй наречените полицайка от Първо РПУ София Симона Радева? Защо на мястото на злополуката неотложно са се озовали шефът на КАТ Тенчо Тенев и боен прокурор? Опорочени ли са доказателствата на местопроизшествието? От по кое време и от кого е опъван чадър над бруталния извършител на разпоредбите за придвижване, лишил живота на две млади дами?

Много тежък случай. Бяхме там след 15-20 минути. Видяхме по какъв начин бяха се разхвърчали частите от колите и жертвите. Черен автомобил минава на неразрешен светофар от „България“ към „Черни връх“. Там е ударен таксиметров автомобил. Помита асансьор на метрото. Предницата прегазва двете дами, тъй като е откъсната.

При скъсването на автомобиба е допустимо едната от жертвите да е била вътре, тъй като са открити елементи от човешко тяло. Убедени сме, че еднато от жертвите е изхвърчала от автомобила.

Този автомобил беше блъснал и един от бетонните кошове за отпадък и го е метнал на 30 м напред. Движел се е с 200 км в час. Колата беше преместена по този начин, че са опорочени доказателства. Проблемът е доста бездънен.

В колата пред Столична дирекция на вътрешните работи имаше два чифта женски очила и други атрибути. Предницата се е запазила, тъй като се е скъсала на две. Заради стъкления панорамен покрив колата е усилена оттдолу и по тази причина се е скъсала. Има заварки, които приказват и за превръщане на автомобила, което е станало с нелегално вписване пред КАТ, сподели Русинова.

Според нея е необичайно, че автомобилът е единствено с български регистрационни номера. Абсурдно съгласно Русинова е настояването против европейска инструкция да се отстраняват екостикерите.

Като отидохме на място, трябваше да има представители на автомобилна администрация. Нямаше ги. Таксито беше с 4 разнообразни гуми. Имаше Човек с бели облекла. Бил боен прокурор. Хора желаеха да минават през труповете, нямат никаква човещина. Единият от труповете беше ужасно разчленен.

Държавната организация по пътна сигурност е на директно послушание на премиера. Факт е, че тя съществува от три години, питаме какво е свършила тя. Пак ли ще има акции шумни след дъжд качулка. Къде е предварителната защита, организацията би трябвало да изготви политики, пита Русинова. Тази държавна политика би трябвало да се изготви и организира, другояче хората ще не престават да умират по улиците и пътищата. Ще подвигаме монументи на всички кръстовища. Държавата има всички принадлежности да влияе на тези процеси, безапелационна е Русинова.

Възможно е Симона Радева да не е била в колата, както твърди майка и. Предстои да се потвърждава. Факт е, че са починали две дами, само че не е обикновено да избягаш и да отидеш да си легнеш. А и някой да ти оказва помощ. Това не е обикновено и за полицейски чиновник.

На служителите на реда не би трябвало да им се позволява да имат татуировки. Не са отговорни КАТ и полицията обаче. Има организация, която нещо не е направила. Когато не знаеш какво правиш, не знаеш и какво да направиш. Няма процедура за опазване на доказателствата, няма психолози, които да работят с околните на жертвите. Ако се изискат спомагателни експертизи, по какъв начин ще бъдат направени, откакто колата е хвърлена на улицата пред Столична дирекция на вътрешните работи. Кой те отвлече, в случай че си бил самичък в колата? Случаят е мощно стеснителен. Това е човек, който редовно не зачита законите в страната, той няма по какъв начин да съблюдава и разпоредбите за придвижване. Всичко демонстрира, че над този човек има чадър. Начинът, по който се води следствието и се събират доказателствата, го потвърждава.

В чужбина никой няма да ни повярва, че колата доказателство не е в хангар. Няма я ясната прокуратура. От 21 февруари 2019 година е тази организация. Политиката няма място в нея. Тя би трябвало да е от специалисти.

Русинова не изключва версията, Семерджиев да е осведомител на полицията. Подчинените на министъра на превоза не бяха на случая. И е въпрос за какво Ник Събев мълчи и ни бутат към наказателна процедура, а се крие с опита за унищожаване на екостикерите. Подозирам, че има частни ползи. Става дума за желана Дигитализация, а не за екостикери, изясни Русинова.

Единствената институция, която се е отнесла съществено, е прокуратурата, твърди Русинова, до момента в който другите нямат връзка по сред си. Работата в Министерството на превоза е стигнала до такава степен, че ни отхвърлят достъп до произшествия като специалисти. Някой трябваше да каже на премиера, че има проблем.

Никой не работи псхологически и с хората от следствието на случая като чиновници, споделя още Русинова. Ръкопляскаха, че не можем да проверяваме ние на място.

От предходната година, когато се спря настоящата поддръжка на пътищата, попитах какво става и за какво са спрени тези пари, което докара до нови жертви. Обвиниха ме в политически пристрастия високомерно, сподели Русинова, съгласно която няма ясна методика за работа. Пример за това е и сриването на пътя при Петрохан. Става дума за живота и здравето на хората, а не за едни пари. Не ме схванаха. Погребвайте си децата, до момента в който ние си разделяме едни пари. Това е философията на тези хора от ръководството. На тях не им пука. Папата и патриархът ли би трябвало да знаят какво да се направи вместо шефовете на организацията за пътна сигурност.

Някой би трябвало да демонстрира на страната какво би трябвало да се направи, както го е направил Христо Порязов в своя филм, сподели Русинова.

Пожелавам си държавно управление, което да подходи съществено към проблемите на пътния травматизъм, сподели Диана Русинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР