Експериментирайте с различни рецепти за мусове от цял свят, за

...
Експериментирайте с различни рецепти за мусове от цял свят, за
Коментари Харесай

Идеи за мусове от цял свят

Експериментирайте с разнообразни предписания за мусове от целия свят, с цел да зарадвате околните си и да се поглезите. Мусовете са лек и гальовен десерт.

Италианският мус от бял шоколад с ягоди е доста апетитен. Необходими артикули: 250 грама бял шоколад, 1 чаена чаша течна сметана, половин чаша прясно мляко, 150 грама захар, 3 яйца, 4 огромни ягоди, 25 грама млечен шоколад, ментови листенца.

Белият шоколад се начупва на ситно и се прибавя прясното мляко. Загрява се на пара или на водна баня. Когато шоколадът се разтопи, се смъква от огъня.

Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разрушават със захарта и се прибавят към топлия шоколад. Разбъркват се и се оставят да се охладят.

Разбива се сметаната и се прибавя към шоколада. Разбърква се с дървена лъжица и се разпределя в купички. Оставя се в ледник и преди сервиране се поръсва с настърган млечен шоколад. Украсява се с ягоди и ментови листенца.

 Плодов мус

Френският мус от кестени е с доста прелестен усет.

Необходими артикули: 1 кг кестени, 750 мл прясно мляко, 150 грама захар, 300 мл заквасена сметана, 100 грама какао, 150 грама захаросани плодове, 50 грама орехи, 20 грама масло, 1 ванилия.

Кестените се сваряват, като авансово се срязват леко, с цел да могат да се белят по-лесно. След като кестените се сварят, се обелват от кората и от вътрешната кафява ципа.

Кестените се поставят в тенджера, прибавя се млякото и половината какао, ванилията и всичко се вари 20 минути. Покрива се с хартия за печене форма да пудинг или за кекс. Надробяват се кестените, като се оставят 10 цели за декорация.

 Мус със сметана

Слагат се три четвърти от кестеновото пюре във формата. Разбива се сметаната, нарязва се захаросаните плодове и орехите. Смесват се със сметаната и излейте върху кестеновото пюре. Отгоре се разпределя останалото пюре от кестени. Оставя се за 4 часа в ледник.

Когато пудингът е подготвен, се подготвя глазурата. В тенджерка се загрява захарта, останалото какао и 3 супени лъжици вода. Мусът се покрива с глазура и се украсява с бита сметана и цели кестени.

Бразилският мус с кафе е доста забавен десерт. Необходими артикули: 15 грама желатин, 65 грама мляно кафе, 3 жълтъка, 50 грама захар, 1 ванилия, 300 мл заквасена сметана, 50 грама орехи, 30 грама пудра захар.

Желатинът се залива с 200 мл студена вода и се оставя да набъбне. От кафето и 300 мл вряла вода се сварява кафе и се прецежда през гъсто решето.

Жълтъците се разрушават със захарта. Кафето се налива в жълтъците и се нагрява, до момента в който не се сгъстят. Добавя се набъбналият желатин и ванилията.

Сметаната се разрушава и се смесва с охладената примес с кафе. Мусът се разпределя в купички и се оставя в хладилника да се стегне. Украсява се с орехи, поръсва се с пудра захар и се сервира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР