Експериментът с командированите служители на Пътна полиция“ в районните управления

...
Експериментът с командированите служители на Пътна полиция“ в районните управления
Коментари Харесай

Експериментът в Пловдив приключи! Връщат катаджиите в „Пътна полиция“

Експериментът с командированите чиновници на „ Пътна полиция “ в районните ръководства завършва и при започване на октомври те ще се върнат още веднъж в бранша. Пилотният план започва от 1 февруари в Пловдив, а задачата бе да се ускори полицейско наличие в града, като пасажерите служители на реда ще патрулират в двойки с сътрудниците си от Охранителна полиция в районните.
По този метод броят на патрулите в града да бъде повишен с по един на промяна за районно и по този начин в Пловдив на денонощие да има по 10-12 патрула повече.От самото началото нововъведението бе посрещната скептично от чиновниците на „ Пътна полиция “. 8 месеца по-късно TrafficNews изиска информация за резултатите от плана, а също по този начин зададохме въпроса дали планът ще бъде удължен. Според информация, предоставена от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи, броят на формираните актове и фишове се е нараснал в съпоставяне със същия интервал за 2022 година. Актовете са с 1292 броя повече, а фишовете с 6 222 за 8 месеца. Съставените наказателни постановления са 555 по-малко.
Въпреки това обаче, началници на районните считат, че моделът не е сполучлив, защото лишава запас и отработването на част от произшествията се забавя. Освен това в статистиката са включени и броя на актовете и фишовете, формирани от чиновници на районните ръководства, които от предходната година също имат право да работят по пътен надзор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР