Екоминистърът Нено Димов пристигна в Атия за да се опита

...
Екоминистърът Нено Димов пристигна в Атия за да се опита
Коментари Харесай

Нено Димов гаси протест в Атия срещу опасно сметище

Екоминистърът Нено Димов дойде в Атия с цел да се опита да спре митинга на локалните поданици, които недоволстват против идно създаване на хранилище за рискови боклуци.

Хората се събраха с развети трикольори и плакати с претенции за чиста природа на отбивката за селото по пътя Созопол-Бургас. Събралите се ядосаха още повече, когато схванаха, че вместо при тях министърът е отишъл напряко на мястото, където се възнамерява сметището.

Протестиращите се качиха на колите и отидоха при Димов да му желаят пояснения.

" Тук няма да има хранилище за рискови боклуци, а площадка за краткотрайно предпазване на остарели електроуреди, акумулатори и медикаменти с изминал период на валидност. Това е по-безопасно, в сравнение с тези неща да стоят по домовете ви ", съобщи Димов. Местните обаче репликираха, че депото е планувано на мястото на някогашния рудник, което основава риск от замърсяване на почвата и водите. Хората ругаят и кмета на Созопол, че против пари е жертвал здравето на децата им.

Министър Димов изясни, че преди години общината е кандидаствала за финансиране по швейцарска стратегия и всичко в документите, в това число и нужните гоеоложки изследвания било изрядно.

Според локалните хора публичното разискване е минало преди към десетина години и в наличието едвам на 6-7 поданици на селото. Хората настоват площадката за рискови боклуци да бъде преместена и се заканват да блокират пътя от Созопол за Бургас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР