Екипи от израелски военни съдебномедицински експерти са изследвали телата на

...
Екипи от израелски военни съдебномедицински експерти са изследвали телата на
Коментари Харесай

Израелски съдебни медици описват следи от изтезания по телата на жертви на атаката на Хамас

Екипи от израелски военни съдебномедицински специалисти са изследвали телата на жертвите на офанзивите на " Хамас " през предходната седмица против общини към линията Газа и откриха многочислени следи от изтезания, изнасилвания и други жестокости, съобщи Ройтерс. Ислямисткото придвижване Хамас, което управлява линията Газа, отхвърля обвиняванията.

Около 1300 тела са били докарани в армейска база в Рамла в Централен Израел, където от профилирани екипи се правят съдебномедицински инспекции за определяне на аргументите за гибелта и събитията, при които хората са починали.

Около 90 % от починалите военни са разпознати и екипите са свършили това и при половината от тленните остатъци на цивилните, сподели равин Израел Вайс, някогашен основен равин на армията, който е един от чиновниците, наблюдаващ идентифицирането на починалите. Той уточни, че по доста тела са открити следи от изтезания и изнасилвания.

" Видяхме разчленени тела с отрязани ръце и крайници, хора, които са били обезглавени, дете, което е било обезглавено ", съобщи пред публицисти военна служителка от запаса, разпознат единствено с името Авигайл. Тя добави, че експерти по правосъдна медицина са разкрили голям брой случаи на обезчестяване по телата, които се съхраняват в хладилни контейнери.

" Извършваме идентификация по всевъзможен начин, с които разполагаме ". сподели военният ортодонт капитан Мааян. " Ние виждаме следи от принуждение в тежък етап ". И добавя, че налице са огнестрелни рани и признаци, че жертвите са били подлагани на мъчения.

Специалистите, които вземат участие в процеса на идентификация, не са показали никакви съдебномедицински доказателства под формата на фотоси или медицински документи, показва Ройтерс.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР